Basszer kombó gitárhoz?
1. A basszer az a basszusgitárjon játszó személy.
2. Nincs standard B hangolás. Standard E hangolás van, amely lefelé ki van bővítve egy mély H húrral (öthúros basszusgitáron, illetve héthúros gitáron).
3. Nem jó ötlet. A gitárnak teljesen más hangkarakterisztikája van. Megszólal, de köszönet nem lesz benne. Nem a gitárnak kell beleterpeszkedni a basszus tartományába. Azért van a basszusgitár, hogy ezt biztosítsa. Ahogy a zongorától se várjuk el, hogy basszushangszer legyen, bár benne van a legmélyebb regiszterekben is, a gitártól sem azt várjuk, hogy basszust szólaltasson meg.
Van olyan basszuskombó, amit előszeretettel használnak gitárhoz.
A bassman t ismerem, talán több gitáros használja mint basszeros, bár ez más stílushoz való.
Kettővel ezelötti válaszoló:
Köszönöm a tippeket, most sajnos igazán komoly erősítőre és ládára nem futja, de valami nagyobbat próbálok beszerezni azért, aminek a hangzása is tetszik. Húrokból D'addario 12-54 heavy gauge szettet használok, ez C ben kb olyan feszességű mint egy 10es húrszett E ben, B ben pedig kellemesen laza, még jól játszható, nagyon hosszú hangkitartással, nagy rezonanciával. Efektek terén kisérletezek még van egy fuzz/boost hyper fuzz copy m, és egy egész sokrétű bár hangzásban kompromisszumos multieffektem, egy korg ax 3000g, high gain metalhoz találtam neten hozzá elég jó beállításokat, doomhoz viszont még kisérletezek. A multiban lévő fuzz nem az a keményebb fajta, sleephez pl jó, electric wizard féle hangzáshoz pedig a fuzz pedálom. A kórusai egész jók szerintem, azzal is szoktam kisérletezni, esetleg stoner doom os vagy stoner metal számoknál gondolkoztam még azon hogy pl a multiban lévő fuzz mellé (ami csutkára kitekerve sem túl torz) pl egy nagyon halvány phasert használnék, ad egy elég jellegzetes hangzást ami jól illil ezekhez a bluesos stoner riffekhez és szólókhoz.
Szóval egyenlőre még nagyon kísérletezek a hangzásommal, valami hasonló lenne a legjobb jelenleg mint a sleep hangzása vagy max egy kicsivel torzabb hangzás. Szóval minden tanácsot szívesen fogadok.
Kérdező: "Van standard B hangolás, nem csak E, nézz utánna angol forrásokban, a 6húros bariton gitár alaphangolása a standard B"
Nézz utána-- De imádom!
B hang a H fél hanggal csökkentve. Ezek szerint a te B Eb Ab Db Gb hangolásod standard?
Mesélj még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!