Valaki tud könyvet zeneelmélet tanuláshoz?
"Kerestem ezzel kapcsolatos cikkeket, de sehol sem találtam olyat, ami abszolút a nulláról kezd el magyarázni, így hát semmit nem értek."
Akkor valamit nagyon elrontasz. Milliószámra - ha tudsz angolul, milliárdszámra - vannak a neten anyagok a témáról, és ezek 99%-a az abszolút alapoktól kezd magyarázni. Konkrétan izzadni kell hogy valaki olyat találjon, ami nem.
De komolyan, google és ennyi, ennél egyszerűbn dolog nincs.
Általános iskolában nem tanultál zenét még? Valamilyen szinten kellett, ha már írni tudsz... Szóval füzetek elővétele?
A hangokról még wikipédián is olvashatsz.
Csak a magyar nyelvű játszik? Angollal tele van a youtube, azt tudom.
Azt meg nem kell tudnod hozzá, hogy mi az a hang, de ez amúgy alapműveltség (nálam legalábbis). Szóval akár az ilyen alapokat még wikipédián, vagy egy egyszerű google keresésben is megtudod.
Ha "jó a hallásod és a technikai része is jól megy", akkor valamit csak tudsz... Inkább mondd el, hogy pontosabban mire vagy kíváncsi? Pont hogy a dúr skála mindennek az alapja. Azon mit nem értesz?
Angol
Rick Beato: The Beato Book 3.0
Beírtam a Zuglóban a gitáriskola kezdőknek szavakat, és a képtalálatokra mentem.
Szerintem ilyeneket keresel.
Ha még aktuális a kérdésed, én találtam egy könyvet, ami ezzel kapcsolatos lehet. Nagyon régi (1952), de talán egy része hasznos lesz: Weiner Leó - Az összhangzattan előkészítő iskolája
Azért kerestem, mert én is szívesen megtanulnék hangszeren játszani, de a kottaolvasásról semmit nem tudok. Az énekóra nem igazán erről szólt nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!