Milyen elektromos gitárt/szetet vegyek kezdésnek?
Hát én úgymond rockot szeretnék pengetni meg ha olyan a kedvem akkor picit metálosabb számokat.
Az meg nem baj hogy picit gagyi mert ez csak olyan kis hobbi szinten van ő pengetés lenne magamnak.
Itt a 70 ezres el [link]
1: torzított hangzás lesz, szóval dupla hátsó hangszedős hangszer kell
2: szükség lesz egy kombó erősítőre, ami legalább 20Wattos. Ez akkor elég, ha csak otthon játszanál rajta.
3: fog kelleni egy multieffekt, hogy a torzított hangzást elő tudd állítani+egyéb effektusokat szólaltathass meg. Mielőtt bárki leszólná, azért multi, mert kisvasutazáshoz nem lenne elég az össz költség sem. Multiból viszont elegendő egy olcsóbb gitárra.
4: kiegészítők. gitárkábel, pengető, állvány, esetleg állvány a kombónak, gitár heveder...
5: Facebookon regisztrálj a legnagyobb gitáros csoportba. Kérdezz. Segíteni fognak. Minél nagyobb marhaságot kérdezel, annál többen. Nem kell félni a nemtudástól, csak az történhet, hogy tudássá lesz.
6: Használt hangszert vegyél. Hirdetési oldal:
Én is a használt piacot javaslom->GS fanatic oldal.
Mindenképp humbucker (dupla tekercses) hangszedő is legyen a gitáron ha metált is játszanál.
Mondjuk: [link]
Multieffekt szerintem első körben teljesen felesleges...ami kellhet talán alap effekt (torzító, reverb, chorus, delay...) egy kis modellezős kombóban benne van.
Pl: [link]
Heveder, kombó-állvány(wtf?????) megintcsak hülyeség szerintem, első körben úgyis otthon, ülve fogsz gitározni próbálgatni.
Ami tényleg kelleni fog az még egy kábel, 2-3 különböző vastagságú pengető...és egy hatalmas adag határozottság és lelkesedés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!