Mekkora gitárt vegyek kezdőként?
@4: Mindegyik elég rossz eleve. Ebben az árkategóriában hangszert nem kapsz, csak hangszernek látszó... nem is tudom mit... Megszólalásig hasonlítanak igazi gitárra. Megszólalás után már nem igazán.
Mindenesetre talán a Valenciával van a legnagyobb esélyed arra, hogy ne teljes ipari hulladékot fogj ki, hanem kb. használható legyen. Az MSA totál felejtős, a harmadikat nem ismerem.
Felesleges a szetteket nézegetni, semmit nem adnak hozzá a gitár mellé, ami érdemben segítene, talán a puhatok, de a leghitványabbat (amilyet szettekhez adnak) 2500-ért utánaddobják. A pengetők szintén gyatrák, 100 forintért szórják nélunk vidéken a kis hangszerboltos, de csak muszájból veszi bárki, mert nem jók.
Ilyen ár közelében lehet kifogni Yamaha klasszikus gitárokat, azok mindenképpen jó választás 50 ezer alatt. Egyébként próbáltam már MSA-t többet is, nem voltak tőlük különbek a valamivel drágább példányok. De játszhatóság szempontjából tényleg nem jó választás.
A Cort még nagyon népszerű ebben az árban, még nem próbáltam nejlon húrosat belőle, de fémhúrosban korrekteket gyárt.
A fekete 'koncert'gitárok nem kezdőknek valók, nagyon kényesek.
Ha már Valenciában gondolkodsz, még ez a legjobb, nem sokkal drágább, mint amit kinéztél:
Ez már szól valahogy, köszönhetően a sitka fenyő fedlapnak, az unokaöcsémnek ezt választottam, majd kicseréltettem a műanyag alsó nyerget csontra
és teljesen jó hangja van, válassz hozzá egy rendes húrkészletet, ami neked tetszik és ne hagyd hosszú ideig fenn, amíg teljesen kinyúlik és elveszti a zengését.
Ez szerintem mindegyik olcsó gitárt veri, a Cortot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!