Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egyes zenészek miért húrozzák...

Egyes zenészek miért húrozzák fel fordítva a gitárjukat?

Figyelt kérdés
Van ennek valamilyen előnye, vagy lényege, vagy csak szokás kérdése, és nincs jelentősége?

2019. okt. 15. 17:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2019. okt. 17. 22:18
 12/18 Waff ***** válasza:
10@: szerintem fuss neki mégegyszer. Nem arról van szó hogy jobbkezes gitár balkézbe fogva. Hanem egy akár jobb, akár bal kezes gitár fordítva húrozva. Mint pl a 11-es válaszoló által linkelt videóba. Balkezes gitár bal kézben, de fordítva húrozva....
2019. okt. 18. 07:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Te fuss neki mégegyszer, csak előbb vedd be a gyógyszereidet. Írtam hogy jobb kezes gitáron tanultak és mivel így rögződtek az akkordok skálák amikor már hozzájutottak egy balkezes hangszerhez azt is fordítva húrozták fel mert nem akartak újra megtanulni mindent. Ezt rajtad kívül mindenki megértette.

2019. okt. 18. 08:45
 14/18 Waff ***** válasza:
60%
Pont akkor kéne mindent újra tanulni ha fordítva húrozták volna fel....
2019. okt. 18. 09:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Te szerintem életedben nem láttal még gitárt közelről.
2019. okt. 18. 09:57
 16/18 Waff ***** válasza:
60%
Ezen a ponton én feladom :)
2019. okt. 18. 10:26
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Amikor elkezdtek gitározni, jobbkezes gitárhoz jutottak, hiszen a balkezes gitár ritkaság. Felvették mint balkezest, így a vastag húrok kerültek alulra. Mivel valószínűleg semmilyen technikai hátránnyal nem jár, hogy így játszanak, nem változtattak. Némely videón látszik, hogy időközben balkezesre váltottak, de a húrokat továbbra is fordítva használják. Ennek előnye, hogy a potik jó helyen vannak, és a sok éves berögződéseket sem kell felborítaniuk.

Hendrixnél gondolom arról volt szó, hogy tudta, hogy fordítva kell lennie a húroknak, ezért már az elején áthúrozta (neki valaki) - de ő meg aztán különösen nehezen juthatott volna már a kezdetekkor balkezeshez.

2019. okt. 25. 13:20
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
Azért mert szerintem tökre bénák és nem tudnak rendesen húrozni és azért van az is hogy ott lógnak össze-vissza a húrvégek a nyakon. :-D
2019. okt. 28. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!