Kezdőként milyen gitárt érdemes vásárolnom?
Klasszikis gitáron is lehet rockot játszani...meg elektromoson is klasszikus zenét. Hangszerekről beszelünk.
Egy egészes (4/4) gitár is megteszi indulásnak. Legalább látni fogod h bejön-e egyáltalán ez az egész dolog....
Minden barátom (és én is), akik gitároznak a legegyszerűbb, legolcsóbb gitárral kezdték. Túléltük. Sőt, élveztük is. Sokan még ma is pengetünk. Nem azon múlik, hogy mivel kezded, mert attól nem lesz kevesebb az élmény, hogy "csak" 20 ezer forintért vettél gitárt. De ez egyéni felfogás kérdése, a két állandó hozzászóló úgyis le fog pontozni ezen kijelentésem miatt.
Tehát ha van egy 10 ezer forintod, akkor is találhatsz használható hangszert, amivel kipróbálhatod magadat a zenélésben. Kétségkívül hatalmas különbség lesz egy 10 és egy 40 ezres hangszer között mind hangzásban, mind játékkényelemben. De ez ne szegje a kedvedet, és ne verd magad túlzott kiadásokba, csak mert mások szerint x összeg alatt nem lehet kapni hangszert. Amíg magadnak játszol, ne foglalkozz más véleményével.
@13: Gondolom, nekem címezted a lepontozós részt, de szerintem ha valaki kinőtt agyilag az ovis korból, nem szokott lepontozgatni. Nevetséges és komolytalan az egész lepontozgatós rendszer.
Amúgy abban még igazad is van, hogy ha valaki magának játszik és neki tetszik, amin játszik, játszhat bármin. De jelentős valószínűséggel meg jobban, sokkal jobban tetszene neki magának is egy értelmes hangszer. Ami esetleg jobban motiválja is. Ennyi nagyjából a történet.
Az esetek túlnyomó többségében amúgy sem arról van szó, hogy valaki nem tudna többet szánni hangszerre, hanem arról, hogy látja, hogy az Auchanban van 12 ezerért is gitárnak látszó izé, és - valahol érthető módon - azt hiszi, hogy egész tűrhető lesz akár az is. Aligha hiba arra felhívni a figyelmet, hogy ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!