Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Honnan tudhatom meg, hogy kb....

Honnan tudhatom meg, hogy kb. hány decibellel hallgatok zenét?

Figyelt kérdés

Nyitott kialakítású fejhallgatóm van (Sennheiser HD 599). Egy csendes szobában, 1,5m-nél nagyobb távolságról még fülelve sem lehet érzékelni hogy szól benne a zene.

Én nagyon szeretném a füleimet megóvni, ezért tényleg odafigyelek hogy ne hallgassak gyakran hangosan zenét. Viszont nem tudom hogy mi hány decibel.

Nézegettem ilyen táblázatot, hogy a porszívó az kb. 80 decibel hangos. Oké, de milyen porszívó? Ez így nagyon pontatlan. Valamelyik porszívó manapság már elég halk, van amelyik meg nagyon hangos. Meg milyen távolságból 80 decibel? Annyit ad ki maga az eszköz? Ha igen, akkor 1-2m távolságból már azért jóval hallkabb az egész, ami a füledhez eljut.

Szóval nem tudom hogy hova tegyem ezt a dolgot, mert nagyon pontatlannak érzem ezeket az "adatokat".

Tudnátok esetleg valami kézzel foghatóbb útmutatást adni, hogy kb. mi milyen hangos?

2019. okt. 10. 17:36
 1/2 anonim ***** válasza:
82%
Decibel mérővel
2019. okt. 10. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Matekolhatsz is: 106dB/mW az érzékenysége, már csak tetszőleges frekvenciájú szinuszjel effektív feszültségét és áramerősségét kellene tudnunk mérni 50 ohm terhelésen a kimenetedről.

Aliexpressen egyébként van használható hangnyomásmérő. Fülest nyilván nem 1 méterről kellene.

2019. okt. 13. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!