Milyen elektromos gitárt vegyek kezdésnek?
Figyelt kérdés
4 évig tanultam gitározni akusztikus gitáron viszont én inkább az elekromos felé húztam mindig mit ajánlotok kezdésnek?2019. szept. 11. 16:48
1/10 anonim válasza:
Milyen stílus? Mekkora a keret? Erősítő stb megvan, vagy annak is ki kell jönnie a keretből? Ezek nélkül rendes választ nem lehet adni.
2/10 A kérdező kommentje:
Hat a keret az kb 60-70ezer forint és kéne erősítő is stb..
2019. szept. 12. 21:33
3/10 A kérdező kommentje:
Stílusban rock Road, Tankcsapda, Depresszió ezek amikből szeretnék játszogatni tanulni
2019. szept. 12. 21:35
4/10 anonim válasza:
Hát az a baj hogy ekkora összeg talán használtan arra jó hgy az alapokkal megismerkedj, és nem akkora ki dobás ha nem jön be. Ezekhez a zenrkarokhoz talán egy Les Paul formát mondanék, vagy esetleg egy Super stratot. Mondjuk használtat az biztos, (bár maga a gitár kiteszi majdnem az összeget ) Vintage V100, vagy egy Ibanez rg370dx mondjuk. Persze nagyon jó áron kell kifogni. Erősítőben ekkora (kb 20felett szánj rá.) összegnél nincs jelentős különbség, de a 3sáv eq , használható teljesítmény (szól már, de nem túl sok) . Egy hasznalhatobb kb 2000Ft-os kábel, pár (mondjuk 1.14-es pengető, én ilyen használok, Dunlopból), meg hurszett. (Én abból hibrid, 10-52-eset használok a drop hangolas miatz.) . Gitárbol a legjobb egy 7 huros lenne talán, de az már bőven száz feletti kategória. Egyébként első voltam.
5/10 Waff válasza:
Mégis mi a francnak Tankcsapdához meg Roadhoz 7 húros gitár?
Ha szűkös a keret akár egy Epiphone Les Paul Special 2 (39 000 ft) vagy mondjuk egy Ibanez GRX70 (58 000 ft) is megteszi. Ez utóbbiban nyilván több lehetőség van (H-S-H hangszedő kiosztás). Ezek persze nem világmegváltó hangszerek, de otthonra pötyörészni teljesen alkalmasak.
Erősítőnek egy Marshall MG10 már szintén jó (24 000 ft) és nagyjából benne is vagy a keretbe.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a sok infót esetleg a yamaha ERG 121 mennyire lenne jó?
2019. szept. 13. 07:34
7/10 Waff válasza:
Szerintem menj be egy hangszerboltba és nézegess, próbálgass az adott árkategóriában készleten levő gitárokat. Sokkal több infót fogsz tudni gyűjteni mint itt.
8/10 anonim válasza:
Igen, például az a Yamaha is egy kiváló hangszer és ahogy Waff mondja hogy vásárlás előtt próbálgass közöttük és esetleg meg is rendelheted az üzletbe ami nem jogosít vásárlásra ha mégse jönne be.
9/10 anonim válasza:
Grx70 valóban egy jó gitár? Vásárlásán gondolkozom csak nem tudom megéri e, szintén kezdő vagyok.
10/10 anonim válasza:
#9 Az új hangszerek között jó ár érték arányú. Annak ellenére hogy kerámia mágneses hangszedős, elég harapós. A minőséggel és kényelemmel pedig nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!