Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárra akusztikus...

Elektromos gitárra akusztikus fém húrokat lehet tenni?

Figyelt kérdés
Vettem az akusztikus gitáromra fém húrokat (ez a része mindegy. Azt a gitárt amúgy is át akarom alakítani és ezért tettem rá fém húrokat mert amúgy nailon húros) színészeket ebay-ről, a hangjuk nagyon jó, de a kérdés hogy van egy Les Paul elektromos gitáron, és arra rá tudom tenni úgy, hogy jó legyen?

2019. szept. 5. 16:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nájlonhúrosra tettél fémhúrt, akkor az elektromosra meg tedd rá a nájlonhúrokat. Így lesz kerek a buli.
2019. szept. 5. 17:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Mint írtam is, az akusztikus gitáromon nem számít nagyon ha szétmegy. Sokmindent szeretnék azon alakítani. De a kérdés az volt, hogy ezek a fémhúrok mennyire használhatóak elektromos gitáron? Mert nem elektromos gitár húrok, hanem inkább klasszikus (fémhúros) gitár húrok. De abban nincs olyan nagy különbség nem?
2019. szept. 5. 23:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindent lehet.

Nem mindent érdemes.

A fémhúr letépi a klasszikus gitár nyakát, az akusztikus húr meg nem fog szólni elektromosan kihangosítva, mert nincs mágnesezhető magja.

Miért nem lehet úgy csinálni a dolgokat, ahogy kell?

2019. szept. 6. 10:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha a pénz közbeszól, de elszakadt a húr akkor valamivel kell pótolni. És az hogy az akusztikusra mit tettem már leírtam... Ezzel nem szeretnék tovább foglalkozni. A lényeg, hogy fémhúrok amik elviekben klasszikus gitárra mennének jók az elektromosra?
2019. szept. 6. 10:54
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Nem létezik klasszikus fémhúr.

De leírom még egyszer, hátha másodjára sikerül értelmezni: elektromosra nem jó az akusztikus húr, mert nincs mágnesezhető magja, elektromosan hangosítva nem fog szólni.

2019. szept. 6. 11:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem, hogy van olyan, hogy a pénz közbeszól, és nincs 1-2ezer ft egy garnitúra új húrra, de erre nem az a megoldás, hogy akkor veszünk 500-ért olyat, amivel az egyik gitárt biztosan szétcsesszük, a másik meg jó eséllyel nem fog megszólalni.
2019. szept. 6. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem arra gondolsz hogy fémhúros akusztikus gitárra való szettet vettél amit szeretnél elektromos gitárra fűzni mint Radics Béla az SG-re.

Szóval igen, lehet. Szólni is fog mivel acél magra van felsodorva a bronz bevonat.

Nagyon régen szórakoztam ezzel én is, teljesen más hangja van így másra nem emlékszem.

2019. szept. 7. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!