Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nektek volt már olyan "élménye...

Nektek volt már olyan "élményetek" hogy zenétől megfájdult a fejetek, ha igen milyen zene/zenék voltak?

Figyelt kérdés

2019. aug. 31. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
2019. aug. 31. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Hans Zimmer koncerten az Electro Suite baxott nagyot. A zene, a fények, a hangerõ... Rendesen émelyegtem a végére.
2019. aug. 31. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Tiestotól az Adagio for strings fejhallgatóval nem volt valami kellemes élmény. (főleg az eleje)
2019. aug. 31. 19:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A legrégebbi ilyen élményem, amire emlékszem, az az volt, amikor tinédzserkoromban először hallottam a System Of A Down B.Y.O.B.-ját. Azon a ponton az volt a legextrémebb metál szám, amit hallottam (ami így visszagondolva nyilván kicsit vicces), és bár nem is hallgattam különösebben hangosan, konkrétan megfájdult tőle a fejem. Második hallgatásra ez már nem történt meg, aztán aránylag hamar meg is szerettem a SOAD munkásságát.

A másik ilyen eset, amire emlékszem, az pont a legutóbbi. Úgy egy-két éve, mikor a fülem már rendesen hozzá volt szokva az extrém zenéhez, épp Merzbow-nak ilyen-olyan több lemezből álló kiadványait hallgattam tanulás mellé, amikor a Turmeric című négylemezes box szett második CD-je került sorra. Na az a lemez valami kegyetlen. A legtöbb embernek szerintem a zajzene, mint műfaj, egyenlő a migrénnel, meg a halláskárosodással, én viszont ezen a ponton már keményvonalas Merzbow fanboy voltam. Mindenesetre azt az albumot kihívás volt végighallgatni - és konkrétan csengett a fülem, mikor véget ért, pedig ezt sem hallgattam hangosan. Zeneileg alapvetően tök jó, viszont tele van ilyen rendkívül éles, magas frekvenciájú hangokkal, ami egy ponton túl egészen kínzóvá válik. https://www.youtube.com/watch?v=WFzdn2ZfPVg

Több ilyen esetre amúgy nem is nagyon emlékszem, pedig nem kizárt, hogy volt még néhány.

2019. aug. 31. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem Nick Cave-ék első albumának durvább számai is képesek majdnem fejfájást okozni, de nem vagyok mazochista, és nem hallgatom, annak ellenére, hogy nagyonis elismerem a csávó munkásságát.
2019. aug. 31. 21:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én börtönökben, raboknak, ennek a botcsinálta önjelölt zenésznek a zenéit játszatnám 27/7 hamar megbánnák bűneiket. [link]
2019. szept. 1. 15:00
 7/10 Tom Benko ***** válasza:
75%
Egyszer bekapcsoltam a rádiót...
2019. szept. 6. 09:34
 8/10 spevika válasza:
Bármikor, amikor 2 zenét hallok egyszerre. Pl egyszerre hallom hogy a bulihelyen mi szól a ruhatárban és a tánctéren, vagy ha a fülesembe behallatszik valami okosnak az üvöltő telefonja, vagy Bluetooth hangszórója. Konkrétan 10 másodperc elég hogy megzavarja az agyamat. Szerencsére hamar elmúlik ha a jelenség megszűnt.
2019. szept. 7. 08:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

MULATÓS-tól ki tudok akadni, a falra tudok mászni szinte! :-[

Nemrég voltam egy esküvőn, 1 órányit bírtam, majd elköszöntem és hazamentem... (mellesleg, arról álmodozott hónapokkal a szertartás előtt a pár, hogy modern esküvőt szeretnének... Hát ez minden volt, csak modern nem!)

2019. szept. 7. 14:14
 10/10 anonim válasza:

Középiskolás koromban elég hamar egy funky számtól.

Az egyéni tűrőképességnél (megszokottnál) gyorsabb, hangosabb zene okozhat kellemetlen tüneteket, fejfájást:

[link]

2019. szept. 7. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!