Mit tegyek, hogy leszokjak az útközbeni zenehallgatásról?
Szinte minden alkalommal, ha megyek valahova (általában gyalog, elengedhetetlen, hogy út közben zenét hallgassak (fülhallgatóval). Mit tegyek, hogy erről leszokjak, ès másk4pp is jól tudjam érezni magam séta közben, nr tűnjön unalmasnak az út?
23/L
A "megyek valahova" és a "séta" eltérő dologot jelentene nálam.
De alapvetően amikor a természetben vagyok, akkor kikapcsolok mindent, mert a csend különleges, érdekes.
Ha zaj van körülöttem, és megyek valahová, akkor az egyedüli szempontom a testi épségem megörzése zenehallgatás közben, tehát kompenzálom azt, hogy nem hallom a környezetemet tisztán (pl. látással, figyelek hova állok, milyen gyorsan haladok stb.).
Szerintem nem maradok le semmiről, és sok esetben inkább egy művész gondolatai érdekelnek utazás közben, mint a nyüzsgés.
A valóság ugyanakkor az, hogy nekem a zenehallgatáshoz is csönd kell, és utazás közben nem tudok koncentrálni a zenére, következésképpen már nem hallgatok zenét utazás közben.
Lehet, hogy ha áttérnél más zenei műfajokra (én is így voltam), akkor elkezdene zavarni, hogy utazás közben nem hallod elég részletesen a zenét, vagy nem tudsz rá koncentrálni, és akkor leszoknál a zenehallgatásról utazás közben.
Tehát esetleg próbálj áttérni minőségibb zenehallgatásra. Próbálj jobban odafigyelni a zene részleteire, ne kizárólag azért hallgasd, mert nincsen jobb dolgod, vagy hogy elnyomj valami külső zajt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!