Basszus vagy elektromos gitárt válasszak?
Ami azt illeti még nem játszottam semmilyen gitáron szóval teljesen első dolog és amatőr vagyok.
Sokan mondják vegyek klasszikusat meg nem jó ezek elsőnek de igaziból ez a 2 zenei stílus és hangzás vonzz, olyan zenét meg nem akarok játszani amit nem szeretek csak hogy megtanuljak gitározni.
Szóval ha ezek között kéne választanom melyiken jobb esetleg könnyebb megtanulni? Hosszabb távon melyik tudás jobb? Nagy különbség van a kettő között vagy aki tud az egyiken játszani az a másikon is?
Gitárok között is gondolom van különbség nem? Van valami tipp amin sok múlik esetleg a kiegészítők?
Esetleg amit egy kezdőnek így el lehetne mondani azt elmondhatjátok mert igaziból érdekel a profibbak véleménye :)
Köszi szépen ez hasznos volt:)
Persze kezdők ők is, nem is mondtam nagy profik vagy ilyesmi csak őket tudtam faggatni ennyi.
De amúgy én is kezdő leszek, van esetleg valami tipp vagy ilyesmi amit jó tudni a gyors tanuláshoz? Nem zenéltem eddig még így kb teljesen kezdő lennék.
Attól függ melyiket választod. Saját tapasztalatom alapján ami fontos, a pengetés technika. Basszusnál azt is el kell dönteni, pengetőt használsz, vagy nem. Tempógyakorlás metronómra. Hangok helyes lefogása és megszokása (fájdalmas az elején). Elektromoson szerintem érdemes a kvintekkel kezdeni, mellé az alapakkordok lefogása és váltása, akkord pengetés. Ha ezek mennek, már sok számot el tudsz játszani, úgyhogy hamar jönnek sikerélmények. Ami még fontos, de senki nem beszél róla: mivel mindkét hangszerhez erősítőt használsz, fojtani kell a húrokat, amik nincsenek játékban. Én anno ezzel rendesen megszívtam. Ha értesz angolul, ezt nézd végig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!