Hogyan keverjek?
Vettem két numark ndx 500 cd/mp3 lejátszót és egy behringer 750 keverőt!
Voltam pár kisebb buliba ott elég volt egymás mögé tenni a zenéket de szeretnék fejlődni és hívtak nagyobb bulikba is ahol elvárt a keverés. Légszi segítenétek a keverőből kiindulva milyen keveréseket lehetne kihozni és hogyan
Válaszotokat előre is köszönöm
Ezt elméletben elég nehéz megtanulni.
Ismerned kell a zenéidet, ismerned kell, hol vannak benne olyan részek, ahol úgymond unalmas a közönségnek és ezért egy másik szám dallamát rá tudod keverni.
Az egymás után rakás ha jól megy, akkor már azzal is fel lehet dobni, hogy akár 1,5-2 percig is együtt fut a két szám.
Nem a keverőn múlik a dolog. Én 10 évig analóg keverőt használtam nulla effekttel, ám most hogy digitális is van, most sem effektezek szét semmit, hanem inkább a fent említett mash-up jelleggel olykor unalmasabb részekre rákeverek 1-1 ismert nagy slágerből egy dallamot vagy acapellát.
Ha tényleg nagyon ismered a zenéidet, akkor nem csak a számok végén keverhetsz, hanem pörgőssé teheted a bulit azzal, hogy 1,5-2 perc után már kevered a következőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!