Mennyi tápszert keverjek be egyszerre? Első babás anyuka vagyok.
Ha túleszi magát bukhat a nem bukós baba is, fájhat a hasa. Ha keveset eszik nem is elégedett evés után (sír) hajlamos lehet végignyűgösködni az evések közti időt. Szóval lényeg milyen a kedve.
Letezik egy képlet, testsúlykilógtammonként 150 mili a napi adag, ezt osztva az étkezések számával. De ez nem törvényszerű! Lehet több vagy kevesebb is az igénye. De pl egy 4 kilós babának ha 6x eszik pont 100 mili az adagja. Vannak növekedési ugrások is, mikor képlet szerint irreálisan sokat ehet de pl a fiamnál pár nap elteltével visszacsökkent az adagja, a lányomnál alig vettük ezeket észre.
Mivel 4 hetes az ajánlás azt hiszem a 90 ml+3 kanal tápszer. Ez 6-7 alkalommal 1 nap.
De mint tudjuk a babák nem ismerik az ajánlást.
A nagyobb fiam sosem tudta, mennyi az elég, akkor is evett volna, ha már folyt vissza. Nem érezte mikor elég, szoval ezt neked kell kitapasztani. Neki mindig többet csináltam, inkabb hagyjon, mint sírjon érte.
A kisebbik fiam pedig pontosan tudja mi az elég, ő pl kilöki cumit, vagy kiköpi a kaját ha elég.
De én amondo vagyok, inkabb többet csinálj es maradjon, mint kevés legyen és még pepecselj 30ml-kel.
Én megcsinálnám neki a 120-at. A fiam pl. 2 hónapos koráig 60-akat evett, viszont 2 óránként. Nem minden baba követi az ajánlásokat.
Az enyém nem bukott egyszer sem, párszor előfordult hogy túlette magát, ekkor kissé zöldeset kakilt. Növekedési ugrásoknál volt nehéz megtalálnom az adagját, akkor rendre öntögethettem ki a tápot. Vagy duplán kavargattam amíg ő sírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!