Milyen zenéket, előadókat ajánlanátok olyan embernek, aki sokáig csak minőségtelen zenét hallgatott?
Üdv! Úgy érzem, zene tekintetéből eléggé elmaradott vagyok. Sokáig napjaink szennyeit hallgattam, kint voltam 2 ilyen sztár koncertjén is. Viszont sose voltam az a vísitozó tinikislány, aki még a kedvenc fellépője legeldugottabb dolgát is tudja. Most megszeretnék változni, elkezdtem hallgatni több műfajt is.
A ti segítségeteket kérném, hogy kiket hallgassak, szeretnék ilyen koncertre is elmenni, szóval lehetőleg aktívat szeretnék. Bármilyen műfajból jöhet.
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha pesti vagy környékbeli vagy, ajánlom, hogy nézd végig ezt a sorozatot, majd keresd meg őket. Különleges zenei élményben lesz részed, ha nem csak elmész mellettük, hanem megállsz hallgatni őket legalább pár dal erejéig. Ilyen élményt se a rádió, se egy arénakoncert nem ad. A "koncertjegy" pedig annyiba kerül, amennyit te rászánsz.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLczX7eoQajRPNHHol7nWj..
Tessék, pár alap, ami az "illik ismerni" kategoriában van, a teljesség igenye nélkül:
Pop - Beatles, Elton John, Lady Gaga
New wave - Talking Heads, Blondie
Alternatív rock - R.E.M., The Cure, Radiohead
Pszichedelikus rock/pop - Jefferson Airplane, Pink Floyd, Tame Impala
Glam/experimental rock - T. Rex, David Bowie, Roxy Music, Peter Gabriel
Britpop - Oasis, Blur, The Verve
Punk - The Clash, Sex Pistols
Jazz - Miles Davis, Szabó Gábor
Szintipop - Kraftwerk, Depeche Mode
Igyekeztem több korszakból is írni, viszonyag meghatározó előadókat, ami és ahogy csak eszembe jutott, ez így is nagyon sok, ha valaki egyszerre akarja megismerni őket. Persze ez a lista még rettentő hiányos, és természetesen sok előadó van, akik nem csak egy műfajban tevékenykedtek/tevékenykednek, de nem lett volna értelme többször leírnom őket, plusz van, ahol tágabb értelemben írtam a műfajt (pop), esetleg összevontam két rokont.
Ja, Tina Turnert, és Chert a pophoz még azert beszúrnám. És a trip hop is lemaradt a Massive Attack-el, meg a Portisheaddel.
A többi 'alap' műfajról meg majd az, aki azokban van benne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!