A kábel- és a műholdas tv adásokra miért csak csomagban lehet előfizetni?
Figyelt kérdés
Miért nincs az, hogy én rendelek 8, vagy 17 stb. csatornát, amit kiválasztok, és darabonként vagy esetleg más elszámolásban fizetek. Én például egy filmet se nézek soha, de kénytelen vagyok a filmcsatornákat is bevásárolni, mert mást, ami jobban érdekel, csak ezekkel egy csomagban adják.2010. júl. 3. 20:54
1/4 anonim válasza:
Mert csak így éri meg a szolgáltatónak. Vannak olyan csatornák amiket szinte senki nem néz, de ezek sugárzásából is jön a pénz. Ha csak az összes adó felét, harmadát adnák, amit az emberek néznek akkor fele, harmad annyi pénzből kellene fentartani magukat. Így azt mondják: Itt van 60 csatorna x forintért. 20 csatornáért gáz lenne elkérni ugyanannyit.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez teljesen logikus. Még a hülye 10 rajzfilmcsatornát nem is említettem...
2010. júl. 4. 08:32
3/4 anonim válasza:
Ez a csomag-os verzió az analóg csillagpontos kábel televíziós korszakból, maradt meg a szolgáltatoknál. A 1990-es évek második felében, alakult ki a szolgáltatoknál a programcsomagok, melyeket úgynevezett lyuk szűrővel állítottak be. Ezek a szűrők X Mhz-től Y Mhz-ig tartományban szűrték a ki a program csomagokat. Ha a legnagyobb csomagot kérted, akkor nem raktak rá szűrőt a kábelodra. Ez így működött anno az analóg korszakban. Ahol ma is van analóg kábel TV ott ma is így működik. Aztán ma már egyre több Kábel TV hálózatokon van (DVB-C) digitális adás. A Digitális adásnál is meg hagyták a kábel TV szolgáltatók a csomagokat. Bár a Digitális kábel TV (DVB-C) és a Digitális Műholdas (DVB-S), szolgáltatás esetén technikailag lehetőség lenne egyesével vagyis egyenkét előfizetni egy-egy TV csatornára, de ezt a módszert a szolgáltatók nem alkalmazzák. Hogy miért? Azért mert nem érné meg a kábel és műholdas TV szolgáltatóknak. - Erre vonatkozóan az első válaszadó, válasza az írányadó.
4/4 A kérdező kommentje:
Ez is érdekes.
2013. nov. 27. 07:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!