Survivor - kit szeretnétek végső győztesnek? Szerintetek kinek van esélye?
Az első 2 hétben egyértelműen így volt, de azóta jóformán benne sincs az adásokban, csak fekszik egész nap.
Benedek pl megy és gyűjtöget folyamatosan, hogy legyen mit enni.
Ez igy van, neha nem ertek dolgokat, mert nem mutatjak az elozmenyeket, csak egy kialakult helyzetet.
Pedig egyetlen reszt sem hagytam ki.
Szerintem abszolút a lányok az esélyesek. Szandra és Klaudia!
Ferit inkább hagyjuk,mostanában fülét-farkát behúzva csapódik ide-oda. Rájött szerintem,hogy nem lehet ezt a játékot úgy játszani,ahogy ő azt elképzelte.
ne hidd el, ha nem akarod. valójában az összes reality egy emberkísérlet, de nem a szereplők az alanyai (persze ők is), hanem elsősorban a társadalom.
te és én.
ez a pár mondat már árulkodik a személyiségedről, ami nem feltétlenül a te hibád, csak te már ebben nőttél fel, hogy mindenhol mindent kamerák vesznek, és tuti az egész világ színjáték.
ennek sajnos az a hátrányos következménye, hogy már a valóságot sem hisszük el.
hozzáteszem, én is az a korosztály vagyok, aki már ezen nőtt fel, hiszen az első VV már 15 éve volt!
a stáb persze, hogy ott van. nem tudom, hogy valósítanád meg ezt a típusú játékot stáb nélkül.
talán néhány év múlva már drónokkal, ahogy a technika fejlődik.
amit te színészkedésnek látsz, az valójában annyi, hogy ezek az emberek zavarban vannak, mert azok a beszélgetések titkos, négyszemközti beszélgetések kellene, hogy legyenek, de tényleg ott van az operatőr meg ki tudja hányan. így elég nehéz valamit úgy előadni, mintha csak x és y titka lenne, holott 3 idegen is ott tulakodik körülöttük.
ettől ezek az emberek még nem színészek. pont azért ilyen bénák és esetlenek, mert ugyanolyan hétköznapi emberek, mint mi.
amikor az első való világ és big brother elindult, annyira új volt nekünk ez az egész, és annyira a napjaink részévé vált, hogy később ha valami olyan szituációba kerültünk, először szétnéztünk, hogy van-e valahol kamera, mert egyszerűen az lett az alap, hogy minden pillanatunkat figyelik.
ez a 21. század.
a technika fejlődésének is vannak árnyoldalai.
de ha már enyire összemosod az agyadban ezeket, akkor ott bajok vannak.
kissé ingerült lettél, mert más nem úgy látja, ahogy te, és követeled, hogy vegye már észre... de miért is vagy olyan biztos abban, hogy te látod jól?
a média egyébként pontosan ezt akarja, amit te csinálsz: hogy higyj el mindent, és irányítható legyél. hidd el, hogy ez nem a valóság, majd ők megmondják neked, hogy mi a valóság.
szerintem 15 évnél régebbre nincs értelme visszamenni, mert előtte ez a műfaj nem létezett.
de 15 év nagyon hosszú idő, a titoktartási szerződések rég lejártak, és a turpisságok kiderültek.
az tény, hogy ilyen meg olyan karakereket keresnek. most gondold már el, ha összezárnának 10 értelmes, normális embert, ki csinálna show-t? ostoba, nagyképű, beképzelt emberek kellenek, mint ez a nóra, mert így van nézettség.
szóval ha szerepet játszanának, az már réges rég nem lenne titok.
ahogyan kiderült az is, hogy a vv-be beszavazás nem volt teljesen tiszta ( :) ), hogy akkoriban molnár anikó majka nője volt. de a többiről nem derült ki. ha azok is bundázva lettek volna, hidd el, azok is kiderültek volna.
néha felröppent szalagcímként, hogy lejár alekosz titoktartási szerződése, majd ő lerántja a leplet. aztán persze semmi nem derült ki, nem tudott mit mondani, csak a bulvár szenzációhajhász firkászai írtak ezt-azt.
visszatérve az operatőrre, meg mi lenne, ha ők nem lennének: biztosan egész más lenne, vagy lesz néhány év múlva. megint csak a vv-re utalok: ahol nincsenek a közvetlen közeledben ezek az idegenek, ott nincs visszatartó erő. ott erőszak is történhet, ahogyan az több évadban meg is történt.
verekedés, dobálás, majdnem-nemi erőszak - mind olyan eset, ahol csak egy gép (kamera) volt a szobában, de azt kezelő ember nem. mondom ezt úgy, hogy 1-2 vv évadpt láttam csak, a többit csak neten követtem, mármint csak cikkekből.
a szigeten is biztos durvábbak lennének a dolgok, ha nem lenne személyzet. erre írtam, hogy ha majd drónok lesznek egyszer, akkor simán lehet verekedésre is számítani, az éhség, kiszolgáltatottság, szeretteiktől való távollét ki tudja mit hoz ki egyesekből.
végszóként annyi, hogy nézz néha a dolgok mögé is, ne csak egyet hajts, mint a pereces, főleg ne ezt a demagóg dumát, hogy úgyis minden meg van írva előre.
vagy te tudod. :)
szerinted ha konkrét szerepek lennének, az hogy nem derült még ki sosem? hazajönek ezek az emberek, a műsort több hónapja leforgatták, ők hetek óta nem látták a családtagjaikat, barátaikat. szerinted nem mondják el nekik, ami nem került műsorba? dehogynem! ezek a családtagok, barátok, másnap elmennek dolgozni, vagy bemennek suliba, szerinted nem mesélnék el azt a sok új információt? az igaz, hogy a szereplők komoly szerződést írtak alá, de mindig van egy "xy-hoz közel álló forrás", aki 10 ezer forintért az anyját is eladná. egy bors, egy blikk, és hasonló napilapok két kézzel kapnának egy ilyen után. de semmi... mert nem úgy történik, ahogy gondolod.
vagy akik már részt vettek ezekben a műsorokban. az évek során már több száz vagy több ezer ember, mert volt vv, big brother, éden hotel, exek az édenben, nagy ő, celeb vagyok-ments ki innen, stb...
szóval sokan eleve a szegénységből menekültek, sokan a műsor után csúsztak le elképesztő mélyre. szerinted nem adták volna el ezeket a sztorikat a bulvárnak később, amikor már nem perelhetők? így is eladták, amit tudtak, de ilyesmi, hogy előre megírt szerepek, meg frgatókönyv, ilyen nem volt.
valószínüleg te azzal evered ezt az egészet, hogy a műsorkészítők tudják manipulálni a társaságot. ez tán csak nem tilos? hiszen épp ezért válogatják össze az adott karaktereket, mert tudják, mire képesek. a műsor előtt pszichológusok hada dolgozik velük, és elég jól be tudják lőni, hogy mire hogyan fognak reagálni.
na ezt nevezed te forgatókönyvnek.
de ez szociológia. ez egy önálló tudomány.
ui: ne túrd az orrod, mert most is figyel valaki!
Nem olvasom el de agymosott idióta vagy. A Balázs Showban én is szerepeltem azért mentünk oda mert elittuk egy hét alatt a havi zsebpénzt egyetem alatt. Bementünk odaadták hogy mit kell kb eljátszani. Erről szólt. A bunyózós jelenetet harmadjára sikerült felvenni nevetés nélkül. Aztán annyi csengették a 30 ezret. Pedig az is valóság volt papíron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!