Melyik mesét utáltátok legjobban gyerekkorotokban a TV-ben?
Nálam a Jamie és a csodalámpa vitte el a pálmát... Ettől mindig olyan szomorú lettem! Talán mert annyira bugyuta mese, semmi tanító célzat nincs benne, mint pl a régebbi magyar mesékben (pl Vizipók csodapók). Egy tipikus kapitalista mese...
A másik amitől mindig rossz kedvem lett, a Fülesmackó mormos nektek szép meséket gyerekek, lekonyuló füleimnek köszönhetem nevemet - kezdetű bábfilm. Ez szintén annyira bizarr volt, mint egy szadirucis úszóverseny :|
Aztán ott volt még a 12 Hóemberke c. mese csehszlovák bábfilm... Miért hóemberke ??? És miért 12 ??? Ez máig rejtély marad, egyetlen epizód tanulságát sem tudom felidézni, minthogy nemigen volt neki.
Amiket viszont szerettünk: Lolka és Bolka, Vrungel kapitány, Varázsceruza, Zuzmó Bátyó utazása
Mekk Elektől egyenesen irtóztam :D
varázsceruza nekem a kedvencem volt :D
.
A Varjúdombi meséket utáltam, kicsit olyan volt, mintha az író és a rajzoló folyamatosan füvet szívott volna. Viszont a Jamie érdekes módon tetszett, pedig annak az írója sem volt százas.
Varjúdombi mesék: szörnyűnek tartottam a figurákat, a mesélő bizarr hangját, a szürke-barna színeket, a lehangoló történeteket. Szerintem nem is gyerekeknek készült.
Vrungel kapitány: az egész, legfőképp a ronda rajzok.
Filemon cica: bugyutácska volt.
CSehszlovák mesék nagy részét a gügye rajzok és történetek miatt. Kivéve Moha és Páfrány, Bob és Bobek, Rumcájsz és Bigacsigáék.
Az angol meséket se szerettem / Mátyás, a házimanó, Dorisz macska, Ottó király kalandjai / mind képileg, mind tartalmilag valahogy idegesítőek voltak.
A bábfilmekért se lelkesedtem / a "normál" bábra, nem a stop-motion filmekre gondolok, mint Füles Mackó vagy Mirr Murr /.
Én leginkább a magyar, lengyel és az amerikai rajzfilmsorozatokat néztem szívesen. Főleg, amiken nevetni is lehetett.
Ahogy elolvastam a kérdést, nekem is egyből a Mekk Elek ugrott be... hú, de rühelltem csórit... :)
A Varjúdombosra nagyon illenek a bizarr, lehangoló jelzők... volt abban a mesében valami nyugtalanító-visszataszító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!