Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Melyik mesét utáltátok legjobb...

Melyik mesét utáltátok legjobban gyerekkorotokban a TV-ben?

Figyelt kérdés

Nálam a Jamie és a csodalámpa vitte el a pálmát... Ettől mindig olyan szomorú lettem! Talán mert annyira bugyuta mese, semmi tanító célzat nincs benne, mint pl a régebbi magyar mesékben (pl Vizipók csodapók). Egy tipikus kapitalista mese...

A másik amitől mindig rossz kedvem lett, a Fülesmackó mormos nektek szép meséket gyerekek, lekonyuló füleimnek köszönhetem nevemet - kezdetű bábfilm. Ez szintén annyira bizarr volt, mint egy szadirucis úszóverseny :|

Aztán ott volt még a 12 Hóemberke c. mese csehszlovák bábfilm... Miért hóemberke ??? És miért 12 ??? Ez máig rejtély marad, egyetlen epizód tanulságát sem tudom felidézni, minthogy nemigen volt neki.

Amiket viszont szerettünk: Lolka és Bolka, Vrungel kapitány, Varázsceruza, Zuzmó Bátyó utazása

2017. aug. 25. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Mekk Elektől egyenesen irtóztam :D

varázsceruza nekem a kedvencem volt :D

2017. aug. 25. 18:22
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Volt egy 2 gyerekkel és egy fehér fóka kölyökkel, illetve még a Scooby Doo, amiket különösebben nem kedveltem. A Kimba a fehér oroszlánt leginkább csak untam, a Maya a méhecskérôl pedig mindig elkapcsoltam. Olyan mélyrôl jövô útálat viszont nem volt semmi iránt.
2017. aug. 25. 18:48
 3/8 PresidentEvil ***** válasza:
93%

.

A Varjúdombi meséket utáltam, kicsit olyan volt, mintha az író és a rajzoló folyamatosan füvet szívott volna. Viszont a Jamie érdekes módon tetszett, pedig annak az írója sem volt százas.

2017. aug. 25. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Speibl és Hurvinek - na, ez tényleg lehangoló volt.
2017. aug. 25. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Varjúdombi mesék: szörnyűnek tartottam a figurákat, a mesélő bizarr hangját, a szürke-barna színeket, a lehangoló történeteket. Szerintem nem is gyerekeknek készült.

Vrungel kapitány: az egész, legfőképp a ronda rajzok.

Filemon cica: bugyutácska volt.

CSehszlovák mesék nagy részét a gügye rajzok és történetek miatt. Kivéve Moha és Páfrány, Bob és Bobek, Rumcájsz és Bigacsigáék.

Az angol meséket se szerettem / Mátyás, a házimanó, Dorisz macska, Ottó király kalandjai / mind képileg, mind tartalmilag valahogy idegesítőek voltak.

A bábfilmekért se lelkesedtem / a "normál" bábra, nem a stop-motion filmekre gondolok, mint Füles Mackó vagy Mirr Murr /.

Én leginkább a magyar, lengyel és az amerikai rajzfilmsorozatokat néztem szívesen. Főleg, amiken nevetni is lehetett.

2017. aug. 27. 16:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Ahogy elolvastam a kérdést, nekem is egyből a Mekk Elek ugrott be... hú, de rühelltem csórit... :)

A Varjúdombosra nagyon illenek a bizarr, lehangoló jelzők... volt abban a mesében valami nyugtalanító-visszataszító...

2017. aug. 27. 19:38
 7/8 A kérdező kommentje:
A varjúdombi meséket szerintem olyan kisfiúknak, kislányoknak szánták, akik falun élnek, azon belül is a faluvégen és a nagymamájukkal, aki történetesen egy vasorrú bába, és elmegy hetente kétszer a disznókonda nyomában felszedni a vackort a fa alól. Na ők biztos élvezték ezt a mesét.
2017. szept. 3. 20:20
 8/8 everlight ***** válasza:
Scooby Doo,irritált mindig.Galactit football,Mickey egér,
2021. máj. 1. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!