Mi a véleményetek a UPC Direct-ről?
Voltam a diginél 4 évig, aztán a telekomnál további 3-4 évig, 2 éve a UPC-nél vagyok, s úgy gondolom megtaláltam a megfelelőt. Diginél ugyan akkor voltam, mikor még nem volt HD adás, de visszataszító a szolgáltatásban az, hogy örökösen összevesznek valakivel, ezért a group csatornáit kiveszik, majd béke, aztán visszateszik stb. A boxaik egy rakat szart érnek, nem lehet saját listát kialakítani, a HD boxuk (kaon) valami hülye energiatakarékosság miatt 3 óránként kikapcsol, ha nem kapcsolsz el az adott csatornáról, s a funkciót nem lehet kiiktatni. A Telekommal a legnagyobb baj, hogy hatalmas káosz van náluk, össze-vissza számláznak, s elég drága szolgáltató, még ha 3 szolgáltatásod is van náluk, akkor is a legdrágább szolgáltató, cserébe a képminőség sem jobb, mint a UPC-nél, mert egyre többet akar a szarka, s a tp-k száma pedig maradt, így egy frekin már annyi csatorna van, akkora a zsúfoltság, hogy az a minőség rovására ment, pedig régen az legalább mellettük szólt, hogy a képminőségre nem lehetett panasz.
Szal UPCD-nél vagyok 2 éve. A miértje az, hogy olcsó, hogy számomra lényeges csatornák megtalálhatók már a medium csomagban. Használhatok saját boxot, s neked is ezt ajánlom, nem a szolgáltatóit. Saját box előnyei, hogy az összes csomag jelentősen olcsóbb, pl. a medium csomag 2 ezer forint havonta, emiatt ez a legolcsóbb szolgáltató Mo-on, s a minőség még mindig jobb, mint pl. a Diginél. További előny, hogy saját csatornalistát készíthetsz, a sorrend olyan, amilyet te akarsz, nem olyan, amilyet a UPC meg a jelenlegi kormány akar. Saját boxok alkalmasak a felvételre, a timeshiftre (megállítható, visszatekerhető adás) természetesen a HD vételre, így ha nincs is HD csomagra előfizetésed, azért a közszolgákat nézheted HD-ben. Ja és persze alkalmasak egyedi vételre is, szóval beállíthatsz tetszőleges más, ingyenes csatornákat is, akár arról a holdról, amiről a UPC-t fogod, de további antenna vagy antennaforgató közbeiktatásával más műhold vételét is lehetővé teszi egyidejűleg a UPC vételével.
Hátrány, a szereléshez kell némi érzék, hisz a szerelést magadnak kell elvégezd ez esetben ha saját boxot használsz, ha ez nincs meg, akkor egy szerelőt kell hívj, értelemszerűen ezt magadnak kell megtalálnod, a upc nem vállal ez esetben szerelést. Ha esetleg van már otthon kiépült rendszer, tehát korábban pl. digis voltál, akkor csak rá kell csavarni a boxot a koaxra, aztán hadd szóljon, ha telekomos, akkor állítani kell egy kicsit az antennán, megoldható "házilag" is a dolog.
Egyéni vételre ajánlom pl. az Amiko boxokat, ahhoz, hogy kezelje a UPC kártyáit szoftvert kell rajta cserélni, pofon egyszerű, kb. 2 perces művelet.
Csak kártyás vételre érdemes egy UPC forgalmazónál, nem pedig a UPC-nél előfizetni, mert az ügyintézés sokkal gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!