Elkezdjem nézni a Trónok Harcát, vagy olvassam el előbb a második részt?
Szerintem a könyvek sokkal jobbak, mint a sorozat. A sorozatban nagyon sok dolgot kihagynak vagy megváltoztatnak. Minél több évad van, annál kevesebbet használnak fel a könyvekből.
Sztem ha először a sorozatot nézed és utána olvasod a könyveket, akkor jó a sorozat, de olvasás közben rájössz,h ha a könyv egy jéghegy,akkor a sorozat csak a csúcsa. Ha pedig először a könyvet olvasod és utána nézed a sorozatot, akk gyorsan feltűnik,h a sorozat egy vicc a könyvekhez képest.
Szerintem olvasd el előbb a könyveket, aztán nézd meg a sorozatot. Én így tettem, de mégis úgy néztem végig a filmet, mintha semmit sem tudnék a cselekményről.
Én nem éreztem, hogy egy vicc lenne. Persze feltűntek az eltérések, de egy idő után egyáltalán nem zavart. A sorozat annyira igényesen van elkészítve, hogy így is lekötött.
Egy példa:
Ha olvastad az első könyvet, akkor ez most nem lesz SPOILER: nagyon jó és izgalmas, amikor George R. R. Martin leírja, hogy az elvesztett összecsapás után a Hegy mérgében levágja a lova fejét, de megint más ezt látni filmen, teljesen valószerűen megcsinálva.
De a lényeg: olvasd el a könyvet, szerintem azután is élvezni fogod a sorozat látványvilágát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!