Kinek van HEllo HD-nál Sat TV-je Hello Digital dekóderrel?
Már senkinek, mivel Hello HD már nincs, Austriasat Magyarország! :)
Itt érdeklődj, lehet előbb kapsz választ: [link]
Amúgy tényleg rálehet csatlakoztatni "simán" a hello digitalos boxra egy mezei dvd írót, s azzal lehet lemezre felvenni? Életemben nem hallottam még ilyen megoldásról... :) Digitális boxok többnyire USB-n keresztül csatlakoztatott adathordozókra (pendrive, hdd, ssd) tudnak felvételt készíteni. Azt gyanítom amúgy, hogyha tényleg ilyen létezik, akkor ts-ben vesz fel, s a csatorna bitrátájától s felbontásától függ a felvett anyag mérete.
Nem hiszem, hogy ugyanarról lenne szó, a Hello HD-nál sokkal nagyobb a csatornakínálat. Ügyfélszolgálatnál próbálkoztam, technikai részletkérdésekhez nem értenek.
Egyébként kiderítettem más fórumokon,hogy nem lesz kódolt a felvétel!
Viszont nagyon fontos lenne tudni, hogy ha a mostani LG DVD-felvevőm .VOB-ban rögzít, akkor ez esetben is így történne-e? Elvileg igen, mert SCART-on analóg jel jön ki (amelyik médiaboxon van ilyen kimenet) és azt lehet felvenni. De gyakorlati megerősítést kérek!
Hello HD nem létezik, ezt elhiheted! Hello Digital van, földön sugároz, am-mikrot használja, hello HD műholdas szolgáltató nem létezik. Létezett, de felvásárolta az M7 group, s ebből lett az Austriasat Magyarország.
Jaaaa... Ezt felvevős dolgot így már értem, akkor egy asztali dvd felvevőt akarnál rádugni a boxra. Igen, ez esetben analóg felvétel lesz, mivel a scart analóg jel, jól gondolod. Én egy valamivel jobb megoldást ajánlanék neked, ill. én gondolom úgy, hogy jobb. UPC-hez mész, direktkártyára fizetsz elő, 990Ft a medium csomag fél évig, utána 1990Ft, 2016-ig akarnak majd hűséget kötni veled, hűség lejártát követően sem változik a szolgáltatás ára. Beszerzel egy saját beltérit hozzá, hisz ez a lényege (csak dekódoló kártyát kapsz a upcd-től). Így usb-s eszközre tudsz rögzíteni, (pendrive, külső winyó, stb.) Ami azért jobb, mert digitális, mert könnyen tudod szerkeszteni, a vob-al kell izzadni, mire vágható formába kerül, plusz ugye lemezek nem használódnak, mert hogy az újraírható is használódik, az sem örökös.
A boxnál nagyon kell ügyelni, ugyanis a legtöbb box kódolt formában rögzít, úgy tudom a UPC felvevős boxa is ilyen, ezért nem jó ha nem a direktkártyát választod.
Saját boxra amit ajánlani tudok, használtan amiko Alien 1 vagy 2, használtan Yumatu Full HD, újonnan is persze, de ezeknek az ára használtan igencsak kedvező. Aztán a kártyaolvasót okosítani kell alternatív szoftverrel, de belejössz, mert pofon egyszerű, s van rá fórum, leírják neked lépésről-lépésre ha megkérsz erre valakit.
Ha ezt így megoldod, akkor olcsóbban jutsz hozzá jóval több csatornához, digitálisan vehetsz fel, s archiválhatod is. Persze mindent magadnak kell szerelni. Ha letudsz mondani arról, hogy PC-n is szerkeszd, nézhesd a felvett anyagokat, akkor a legtöbb szolgáltatónak van rögzítős boxa is, de én ezért nem fizetnék külön díjat senkinek sem. A saját jó arra is, hogy más műholdakat, ingyenes csatornákat is nézhess, a szolgáltatói egy butított célhardver.
Milyen csatornákról van szó? Más szolgáltatónál biztos van lehetőség rögzítős boxra, csak azzal ahogy írtam az a probléma, hogy Pc-n a felvétel nem szerkeszthető s nem lejátszható. Telekomnál tudtommal a rögzítős boxba bele van építve a winchester, külső eszközre nem tud rögzíteni, így a box nem hangtalan, a 3.5 winchester zaja miatt, plusz a hűtőventilátor miatt. Austriasat saját boxán van USB csatlakozó, az tud külső eszközre rögzíteni, de hogy PC-n szerkeszthető/visszanézhető-e a felvétel, arról nincs információm, de ha csatornaszámról van szó, ott biztos kell nélkülözz, elég szegényes a kínálat.
A teljes kínálatukat itt tudod megnézni: [link]
Lap alján! Mindez 6490Ft-ért. =/
Ezek a csatornák a Fox, és a Digisport 1-2, a Viasat Nature, MTV Live HD kivételével mind megtalálhatók a UPC Direkt-nél.
DigiTV minősége elmarad a Telekoméhoz, az Austriasathoz, s a UPC direkthez képest egyaránt. Kedvező áron kínálják ők is a szolgáltatásukat, nincsenek minicsomagok, amiért pluszt kell fizetni, azok leginkább a sportcsatornák, de nem a digi csatornái, hanem a sport 1-2 sport 1 HD, a mezzo, s a nickelodeon, mindez plusz 300Ft-ért, a családi csomag 2700-ba kerül, ez is több a UPC direktnél, de ha ott találod meg azokat a csatornákat, amik hiányoznak, akkor a Diginek is van 1 olyan boxa, amin van USB csatlakozó, ez a Kaon típusú box, külön kell kérni élőfizetéskor, ha ezzel szeretnéd szereltetni, eléggé akadozó ennek a boxnak a beszerzése a Diginél, így lehet akár hosszú is a várakozási idő, utána kell érdeklődni. Hogy a felvétel PC-n hogy viselkedik, erről megint csak nincs információm, ezt a digi fórumában megtudod érdeklődni: [link]
Ár/érték arányban a UPC jelenleg verhetetlen, a többi szolgáltató, maximum az exklúzív csatornákkal tud magához vonzani előfizetőt, digi a digi csatornákkal, austriasat a két digisporttal s a foxal, telekom az olcsó HD csomaggal.
Szal én ezt az egészet már végigjártam, voltam diginél, telekomnál, most UPC-nél vagyok, a Hello HD sosem tudott meggyőzni s most az Austriasat sem tud. A szolgáltatói boxok sosem tudnak akkora szabadságot adni, mint egy saját box. Saját boxal kiépíthetsz több fejes rendszert, több antennás rendszert, forgatómotoros rendszert stb. Nálam több antennás rendszer van, 1 antenna néz a thorral, onnan jönnek a UPC csatornák, egy antenna a Eurobird 9-re, onnan jönnek HD-ban a közszolgálati csatornák, 1 antenna a Hotbirdre pár zenecsatorna miatt, s 1 az Astrára a német csatornák miatt. Így kb. 40 zene s 60 HD csatornát tudok "fogni" nálam ez a két kategória a legfontosabb. Mindenesetre ha nem is építesz egy rendszert az ingyenes csatornákra, mivel most is UPC-nél vagy (ha jól értettem a műholdas szolgáltatásuknál) semmi mást nem kell tenned, mint lemondani a szolgáltatást, majd előfizetni a UPC direktre, venni egyet az általam említett boxok közül, de itt tudsz érdeklődni, hogy melyik boxot érdemes megvenni, ha szeretnéd PC-n is visszanézni a felvételt: [link]
majd ha mindez megvan, kártyát elhoztad egy UPC-vel foglalkozó üzletből, akkor az antennát csatlakoztatod a boxra, kártyát beledugod, lekeresed a upc frekvenciáit, s ennyi a történet, szóval szerelőt ez esetben nem kell megfizess.
Az Ozone Network alapvető fontosságú lenne, számomra, ha már váltok analógról digitálisra. Minden hétkönap megy rajta egy nagyon jó kis környezetvédelmi beszélgetős műsor.
Egy LG RC 388-asom van, ezzel digitális adást tudok dvd-re rögzíteni valamelyik médiaboxszal? például ha a boxon van analóg SCART kimenet, elvileg lehetséges.
OK! Akkor tisztázzuk azt, hogy mi az analóg s mi a digitális, mert úgy néz ki ennek alapján, hogy az erre vonatkozó részt, amit írtam korábban, nem is érthetted.
Analóg lehet maga a vétel is, ez műholdon mondhatni megszűnt, földön Magyarországon megszűnt, csak kábelen beszélhetünk analóg vételről. DE! Amennyiben előfizetsz egy digitális szolgáltatásra, ilyen az összes magyar műholdas szolgáltató is, továbbá a MindigTV Extra is, akkor a boxig digitális jel jut el, amit fel is dolgoz a box, de, hogy te digitálisban élvezed ezt a feldolgozott jelet vagy analógban, még mindig opcionális. Ugyanis ha HDMI kábellel kötöd a TV-dre a boxot (már ha nem hagyományos TV, s van is rá lehetőség) akkor az digitális s digitális jel jut el a TV-be, ha SCART-al, RCA-val, akkor az analóg, s analóg jel jut el a TV-be, hiába digitális maga a forrás.
Szóval hiába digitális a box, amennyiben scarton keresztül rögzítesz, egy külső eszközzel, pl. a felvevős asztali lejátszóddal, az analóg "anyag" lesz, hdmi-n keresztül meg nem fogsz tudni ezzel a lejátszóval rögzíteni, mert hdmi-t nem támogat.
Igen, egyébként tudod vele rögzíteni, ez nem probléma, csak nem tudom hogy jutottunk újra ide vissza! Ezek szerint nem értetted az egészet, amit magyaráztam neked. Miért erőlteted ezt a lemezre való felvételt, mikor PC-n is akarod szerkeszteni, s az ebben a formában jóval bonyolultabb, mert VOB-ban vesz föl, gyak. egy normál DVD felépítést készít? Plusz lemezeket használsz el erre a célra, aztán a végtermék meg kikerül egy újabb lemezre gondolom én... szóval ez az eljárás 10 évvel ezelőtt még rendben volt, mára ennél jóval egyszerűbb bír lenni, ha hagyod. Hogy miként, azt már leírtam. Én amondó vagyok, hogy felejtsd el a felvevős DVD lejátszód!
Ozone network-öt a diginél megtalálod, érdeklődj a linkelt fórumban a Kaon típusú boxuk iránt, hogy a vele felvett anyag PC-n visszanézhető-e. Ha igen, akkor válts Digi-re, s kérd azt az előfizetéskor Kaon típusú boxal, vegyél egy legalább 16GB-os pendrive-ot, s arra rögzíts. Valszeg .ts formátumban fog rögzíteni, ezt mkv merge-vel vághatod, átalakíthatod mkv formátumba, minőségromlás ezáltal nem történik.
T-home-nál is elérhető az Ozone Network, hisz ők az elosztók, ugyanakkor náluk mint írtam csak merevlemezes box van, amivel tudsz rögzíteni, így a felvétel a boxon marad, azt PC-n nem fogod tudni szerkeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!