Milyen Bernadett szerepel szinkronhangként a National Geographic Channelen?
Figyelt kérdés
Úgy hangzik, hogy "férentáj(n?)" Bernadett. Mi lehet pontosan?2010. jan. 19. 20:30
11/15 anonim válasza:
Fehrentheil Bernadett. Lektor. Ja és am anyukám :).ugyh nem ér fikázni a nevét ;)
12/15 anonim válasza:
Tényleg minden film végén elhangzik a neve. Én is sokat kerestem, hogy mit is csinálhat. :)
13/15 Bálna hetvenkilenc válasza:
Utolsó válaszoló, sokszor gondolkodtam hogy szerzek egy kontaktot, sokszor nagyon csúnya félrefordításokkal találkozom, pláne a repülős műsorokban. Focke Wulf - fokkervulf , 10x10 centis 80 kilós fadarab, és a kedvencem; repülőgép felszállásánál amikor el emelik a gépet, és elhangzik hogy "rotate" rendszeresen forog, forgasd, sőt, forgasd el-nek fordítják. Aranyos, de mindenkinek aki tudja miért nézi pont azt a műsort, biztos hogy (finoman szólva) bosszantja a fülét..
14/15 10 deka farhát válasza:
15/15 anonim válasza:
Kedves hozzászóló, aki szerint ő az anyukája. Ne haragudj, de sajnos nincs mire büszkének lenni. Amelyik műsorban az ő neve hangzik el mint lektor, abban biztosra lehet venni, hogy durva félrefordítások és a nyelv ismeretének erős hiánya várhatóak. Régen gyűjteményem volt a félrefordítoskból elrettentő példának. A repülős műsorban elhangzó apró tévedésektől (futópálya helyett kifutó, süllyedés helyett ereszkedés, rakéta indítás helyett kilövés, tolóerő helyett nyomóhatás, a már említett forgatás), a durva "merkúriumgáz lámpa" higanygőz lámpa helyett, stb. A lista messze nem teljes. Szinte mindnél látható, hogy általános nyelvtudással próbálnak szaknyelvi elemeket fordítani anélkül, hogy megkérdeztek volna bárkit az adott területről. Az eredmény rosszabb, mint szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!