Melyik műsort, és hogyan alakítanád át, ill. milyen műsort hoznál létre úgy, hogy az valóban azt tükrözze, amit szerinted tükröznie kéne egy ilyen műsornak?
Szerintem:
A valóságshow, nem valóság.
A szórakoztatók unalmasak, bevétel orientáltak.
A ki-mit-tud nem a legjobbról szól, hanem a legeladhatóbbról.
A sorozatok beszorultak a valótlan szegény-gazdag mesevilágba.
..még lehetne sorolni de rátok bízom a műsorok alakítását!
Én nem csak a legmainstreamebb sorozatokat venném át. Nem lenne tragédia, ha pl. a Brothers and Sisters vagy a The Parenthood c. sorozatok nem reggel hétkor mennének a Viasaton, esetleg egy fizetős adón, hogy a főműsoridőt megkapja a Győzike Show.
Visszahoznék valami klasszikus tudományos vetélkedőt, mindenféle extra csavar meg egyéb baromság nélkül, hogy leesel, meg 2 krokodil megesz, ha nem tudod a választ meg ilyenek. Sok kérdés lenne, sok témában.
A műsorvezetők legyenek jók. Nekem az angol X Factorból szimpatikus volt az a srác aki vezette a műsort. Dermot O'Leary a neve, de egyébként nem ismerem, szóval ha mégis egy idióta, akkor bocs. :D
Azért volt szimpatikus, mert illemtudónak tűnik, nem keresi direkt a lehetőséget, hogy lehet kiröhögni valakit (pl. az szerintem gáz, amikor Balázs odaszól ördög Nórink, hogy jöjjön, mert megint itt egy valaki, aki nem tud énekelni, még akkor is, ha ez tényleg igaz, és az illető megérdemli, hogy kinevessék, de a műsorvezetőnek nem ezen kéne élvezkednie). Valahogy jól kezelte az idióta dühöngő versenyzőket is, helyretette őket egy mondattal, de sose volt bunkó, nem vihorászott, mint egy Istenes Bence stb. A műsorvezetőknek értelmes kérdéseket írjanak.
A külföldi interjúkra is igaz, hogy ne ugyanazt kérdezzék meg 20x. Minden kedvenc sztárommal kapcsolatban el tudom mondani, mit fognak tőle megkérdezni (pl. Jon Bon Jovi: mi van most a gitárossal és vele, összevesztek-e; tényleg még mindig hűséges a feleségéhez, mert ez aztán hűha; mesél-e a gyerekeiről; mi a politikai állásfoglalása). Miért nem lehet valami újat kérdezni? Mért kell mondjuke gy Robbie Williamstől 25.x is megkérdezni, hogy mikor áll össze újra a Take That (még ha össze si álltak tényleg)?
A tehetségkutatók mondjuk lehetnének 3 évente, legyen alsó korhatár, 18 éven felüliek menjenek be, és a zsűri szakmai zsűri legyen. Én épp azt kérdeztem, hogy milyen zsűritagokat tennének a magyar zenei tehetségkutatókba a válaszolók, de nem jött sok értelmes válasz.
Csinálnék külön zenei tehetségkutatót zenekaroknak, és külön egyet, ami énektudásra megy, valamint egy Virtuózokat is lehetne rendezni még, népszerűsödjön a komolyzene. Egyik lenne egyik évben, másik a másik évben.
A sorozatokra nem térnék ki, mert nem nézek magyar sorozatokat, nem tudok hozzászólni a témához.
Valóságshow nem kell. Esetleg olyan, amiről ma olvastam (de sose láttam), amit Lisa Kudrow producerelt, hogy sztárok visszakutatták a saját családfájukat. Who do you think you are? a címe talán. Ez legalább valami olyasmi, amiből tényleg okulnak a részt vevők is, nem csak kiabálnak egymással egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!