A magyar Cartoon Network spórol a szinkronszínészekkel?
Gyerekkoromban a cartoon networkön nőttem fel. Állandóan azt néztem, akkoriban még angolul, és nem kis segítséget adott az angol nyelv megtanulásában. Most már sok éve, hogy magyarul adják, ami kicsit elszomorított annak idején, mert a váltás nagyon furcsa volt. A jól megszokott, vicces, hangutánzó, karakterisztikus angol poénokat hihetetlenül bugyuta, semmitmondó, nylon magyar szinkron váltotta fel. Némelyik műsor még elment, itt-ott próbálták hozni a szintet, de az utóbbi néhány évben szörnyen leromlott a színvonal, és szerintem most érte el a mélypontot. Régi klasszikusokat (tom&jerry, looney tunes) már egyáltalán nem is adnak. Mi van helyette? Először is: nem rajzfilm sorozatok! Kémcsalád, sarah jane smith, kémsuli - borzalmasan bugyuta sztorikkal, idegesítő karakterekkel, szörnyű színjátékkal, ÉS ÁTKOZOTTUL NEM VICCES POÉNOKKAL!!! Ezekkel elsősorban az a bajom, hogy NEM RAJZFILMEK! Miért adnak ilyen alsószintű, C-kategóriás sorozatokat egy olyan csatornán, aminek a neve RAJZFILM CSATORNA?
Aztán ami még nagyon dühít: a csatorna "bemondó" hangjai. Rémes hangsúlyozás, eszméletlenül rossz duma, nem odaillő szlenghasználat, és csupa olyan beszólás, amit viccnek szánnak, de csak a szőr áll fel a karomon tőle, annyira szar. És nem úgy szar, hogy annyira szar, hogy már jó. Hanem annyira szar, hogy szarul szar. Miért nem tudnak oda normális, képzett bemondókat alkalmazni? Ezekről a pasasokról lerí, hogy nem értenek ehhez!
A szinkronhangok lesüllyedésére még egy példa: egy sorozat, ami már önmagában is rémes, rohadtul nem vicces, és a poénnak szánt jelenetek inkább néha undorítóak, szánalmasak, zavarbaejtőek, vagy simán bénák. A címe, aki még nem találta volna ki: ROBOTBOY. Például az egyik részben arról van szó, hogy a Gus nevű karakter nem mos fogat, ezért valahányszor kinyitja a száját, sárga bűzfelhő árad belőle, a fogai pedig rohadnak. Az egyik jelenetben kiesik az egyik foga, amit egy csavar tartott(!) az ínyében, majd a hülyegyerek telenyomja ragasztóval és visszacsavarozza egy csavarhúzóval!!! Enyhén sajgott az ínyem attól a jelenettől! Az egész sorozatban azon lovagolnak, hogy valamilyen rosszfiú (általában Kamikazi)el akarja lopni Robotboyt. Ehhez bugyutábbnál bugyutább ötletek arzenálját veti be, és a legszebb az egészben, hogy a főszereplő (Tomi) mindig be is dől neki! Nem is részletezném inkább, hanem rátérnék az egyik fő problémára: a szinkronhangokra. BOR-ZAL-MAS! Az egyes szereplők hangjai hol nyívákolóak, hol teljesen flegmák, semmi színészi játék nincs bennük. És ami a legrosszabb: ugyanazok az emberek beszélnek!!! A felnőtt férfi szereplők (apa, kém, riporter, tv bemondó) jelentős részének ugyanaz a hangja! És rém rossz! Egy nazális-torokhang egynemű hangsúllyal beszélve minden egyes részben!!! Sőt, a női hangok is ugyanazok! Egyedül a 4 főszereplőnek és a gonoszoknak van saját hangjuk! Hogy lehetnek tv-s emberek ennyire igénytelenek és smucigok? Nem hiszem el, hogy nincs pénz normális szinkronszínészekre egy olyan csatornánál, amit gyerek milliói néznek nap mint nap.
Én szeretem a cartoon networköt, de nem tudom, meddig fogom még elviselni ezt az állandó növekvő tendenciájú igénytelenséget. Mi a helyzet a magyar Cartoon Networkkel? Tud valaki valami magyarázatot? Vélemények?
Jót mosolyogtam a kérdésen, én is rengeteget néztem... speciel az általad gusztustalannak ítélt jelenetek miatt :D Jó a Robotboy az valami töltelék ratyi, de a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással, az már keményvonalas!
Bár szép lassan kinőttem belőle. Csak a mai gyerkőcöket sajnálom.
De hogy a kérdésedre válaszoljak is: IGEN. :)
De figyu, most őszintén, ha már maga a műsor tré, akkor nem mindegy, milyen a szinkron? :D
Másrészt meg próbálj elképzelni egy Beavis & Butthead-et szinkronnal! Van, amit egyszerűen nem lehet jól szinkronizálni.
A mostani gyerekeket sajnálod?:D sajnáld is. Megnézed z a Disney Csatorna is ugyanolyan szar,
"Rémes hangsúlyozás, eszméletlenül rossz duma, nem odaillő szlenghasználat, és csupa olyan beszólás, amit viccnek szánnak, de csak a szőr áll fel a karomon tőle, annyira szar."
tök ugyanilyen az a jetix is. Régebben volt jó Tom & Jerry-vel volt hogy azért sírtam mer nem értem haza időben az oviból hogy megnézhessem:D
Én nekem is elegem van belőle ... Dir-durr lövöldözés... meg csomó minden xar . Mostanában nem is nézem sokat. Ezért az ilyen nem is tom min nézük a másik csatornát: a Boomerang-ot. Olyanok vannak rajta : Looney Tunes, Tom & jerry , Dastardly és Muttley (ha jól írom) , Popey stb.
Látszik , h melyik csatorna a jobb ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!