Milyen sorozatokat ajánlanátok nekem? Szeretek sorozatot nézni, de kifogytam az ötletekből.
Amiket szeretek (és ezekhez hasonló stílusúakat/műfajúakat keresnék):
- X akták
- SeaQuest
- Sliders
- Supernatural (Odaát)
- Star Wars
Amiket eddig ajánlottak nekem (ezekkel kapcsolatosan véleményeket várnék, ill. információt az évadékat/különféle sorozatokat illetően): Star Trek, Babylon 5, Csillagkapu.
Star Trek- imádom. Minden sorozata megvan, kezdve Kirk kapitánnyal..
Babylon 5 - tévében láttam, tetszett, majd megnézem valamikor.
Csillagkapu- A nagy film nagyon tetszett, a sorozat csak pár részig, utána nem mert ellaposodott, idétlen lett.
Köszönöm!
És a Star Treknél hogyan jönnek sorban a különböző "sorozatok"? Mert tudom, hogy van Original Series - ez nyilván az eredeti, gondolom, az első... Van Voyager, de innentől elveszítettem a fonalat... (Sosem néztem, többek között ezért sem, mert nem tudom ezt követni.)
A Csillagkapunál ezek szerint a filmmel érdemes kezdeni, gondolom?
És a Babylont érdemes?
Más esetleg?
Próbálok amazonon nézelődni, hogy egyáltalán mik vannak még...
Star Trek Original Series -val kezd. Az a Krik kapitány, Spock, Dr. McCoy, Scotty és a többiek. Ők voltak az elsők.. Nagyon jó..
A történet szerint 1 évszázaddal követi az Star Trek: Az új nemzedék Jean-Luc Picard kapitánnyal. itt már Klingonok is vannak..
Star Trek: Deep Space Nine.. más mint az előző kettő, mert itt nem a különböző világok, fajok felkutatása a cél, hanem egy űrállomás az egész. A sorozat magán az űrállomáson zajlik Sisko kapitánnyal, és Kira Nerys őrnaggyal. Itt szerepel Quark a ferengi aki elég jópofa..
Majd jön a Star Trek: Voyager
Ugyanabban az időben játszódik mint a Deep Space Nine,de ez a USS Voyager. Itt nő a kapitány Kathryn Janeway.
Van még a Star Trek: Enterprise
Ez elvileg a Krik kapitány ideje előtt játszódik..A Föderáció megalakulása előtti időkben játszódik..
Én az eredetivel kezdeném (Kirk kapitánnyal) de ha a történetet nézed akkor Az Star Trek Enterprise kéne indulni.
Az originál úgy jó ahogy van.. Még akkor is ha kezdeti látvány még nem olyan profi mint manapság (mondjuk ez érthető, hiszen 60-as években készítették)
A Deep Space nine eleinte nagyon jó, de sajnos az utolsó évadot már összecsapták, és élvezhetetlen lett (én végig néztem,de sajnáltam, hogy ami tök jól indult, ilyen idétlenül lett vége)
Picardék végi jók.
Ha megnézted a sorozatot, érdemes a nagy filmeket is végignézni. 12 nagy film van.
A csillagkapu nagy film Kurt Russell szereplésével nagyon jó. Kezdetben a sorozat is jó volt, de pár évad után elcsépelt lett, és egyre bárgyúbb.
Babylon 5-ről nem sokat tudok mondani, mert csak a tévében láttam pár részt és tetszett..Azt hiszem nemsokára belevágok, és végig nézem..
Twin Peaks.
A legjobb, legelgondolkodtatóbb, izgalmas, rejtélyes sorozat. 1991-92-es.
Ha David Lynch neve ismerős, tuti rákattansz.
Hú, köszi. :)
Az a bajom mindig, hogy amikor épp "bele vagyok szerelmesedve" egy sorozatba (jelenleg X-Akták), akkor tök nehéz mellette mást is észrevenni. :P
De igyekszem, mivel ezt már tényleg mindjárt végignézem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!