A műholdas értelem szerint a műholdtól kapja a jelet, egy vevőegység segítségével ("tányér"+ beltéri egység(ek) ) A kábeles szolgáltatást viszont kábelen keresztül kapod és nem szükséges hozzá külön kül vagy beltéri egység. Persze mindkettő digitális adás.
2013. dec. 3. 23:17
2/8 A kérdező kommentje:
tehát akkor a minőség az megegyezik?
2013. dec. 3. 23:28
3/8 aspikami válasza:
Igen, viszont műholdasnál vannak + funkciók (adás felvétel, műsorújság, videotéka stb) Még azt hiszem, hogy műholdasra lehet + ban HD csatornát kérni, viszont kábelesnél nem.
2013. dec. 4. 14:12
4/8 anonim válasza:
Kedves előző! Már miért ne lehetnének HD csatornák kábelen? Az én szolgáltatóm is kínál HD csomagot, sőt a 4 közszolgálati csatorna HD verzióját ingyen adja külön előfizetés nélkül.
Amúgy az extra funkciók, amiket írtál (adás felvétele, műsorújság, videotéka stb.), azok is mind elérhetőek digitális kábeltévé-szolgáltatásnál.
Ami a minőséget illeti: a kábelszolgáltatók könnyebb helyzetben vannak, mint a műholdasok, mivel zárt rendszerük van, sokkal könnyebben gazdálkodnak a sávszélességgel, így akár a tévécsatornák minősége jobb is lehet, mint műholdas esetben. Műholdnál a sávszélesség kötöttebb, a frekvenciabérlet nagyon drága, ezért a szolgáltatók erősen spórolnak a bitrátával. Pl. a Digi esetében a tévécsatornák bitsebessége alig éri el az 1 Mbit/s-ot, ami MPEG2-es rendszernél elég gyenge.
2013. dec. 4. 15:47
5/8 anonim válasza:
Vigyázz!Nem mindig igy van ahogy leirták!A kábeltv szolgáltatóig digitális a vétel de nem mindegy hogy milyen kábellel továbbitják tovább.Nálunk(!)(GERGI HÁLÓ)egyetlen digitális adás nincs mert nincs pénz új kábelfektetésre.Most vettem egy ledes tévét csatornát kerestem elősször a digitális adásokat kereste be ez 0 majd tvább az analóg adások listájába bekereste az összes adót.Méd egy érv hogy nem diditális a régi és új tv képe között semmi külömbség nincs .
2013. dec. 5. 12:49
6/8 anonim válasza:
Nekem kábeltévém van, de a műholdas mellett több érv szól: a havi díja olcsóbb, több csatorna, szebb képminőség, jobb hang. Az egyik független csomagösszehasonlító portálon van arról cikk, hogy a Műholdas vagy kábeltévét érdemes választani. És szó van arról is, hogy mi a különbség a kettő között és miben hasonlítanak.
2013. dec. 6. 10:34
7/8 anonim válasza:
Nem értetted a választ!Nem azt írtam hogy a kábel tv nem jó hanem ha nincs kiépítve hozzá a hálózat(mint nálunk)vagyis a kábel egy sima koax amin jön a jel soha nem lessz a vételed digitális.Ha van valamilyen modemed (beltéri egység)ez egy jel átalakitó digitális lehet a jeled de csak lehet.
2013. dec. 6. 14:21
8/8 anonim válasza:
A csatornák egy részének az elosztása - értsd kábeltévé fejállomásokra eljuttatása - valamelyik műholdas szolgáltatáson keresztül történik, így sok esetben digitális kábeltévén a további konverzió miatt (pl. MPEG2-ből MPEG4) romlik az amúgy is gyenge minőség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!