Szerintetek lesz valaha Magyarországon egy működőképes anime csatorna?
Úgy értem , hogy amikor kicsi voltam tátott szájjal figyeltem a kölyökklubbon a yugioh-t dragon ball-t stb...
Utána rátaláltam az A+-ra ami szintén elképesztően jó volt.
És most itt tartunk az Animax-nál és hát szép szóval mondva borzalmas , élő szereplős nevesincs sorozatokat vetítenek animékből pedig vagy rosszat vagy jót viszont azt már 100x-ra!(nekem ne írjatok olyat , hogy nincs pénz és ezért rossz az animax én arra vagyok kíváncsi , hogy lesz-e más ilyen viszont jó animés csatorna?)
Én nem vagyok animés, de örülnék neki, ha lenne. Tényleg gáz, hogy az országban ez az egész műforma lényegében kihalt.
De szerintem sajnos nem lesz. Mind az A+, mind az Animax veszteséges vállalkozás volt különféle okokból, és az átlag magyar nézőt egyszerűen teljesen hidegen hagyja az anime, ha nem egyenesen irtózik tőle. Itt főleg a valóságshow-k, krimisorozatok és a szappanoperák/telenovellák a menők, az otthonülő nénik, bácsik azokat nézik.
Egy új, merész befektetés kéne, hogy ismét fellendüljön a magyar animés piac. Ha egy teljes csatorna nem is, lehetne legalább valami anime blokk vagy hasonló, ami nemcsak este jelentkezik, sok nézőhöz eljut, és igényes, változatos műsorstruktúrát kínál. Jó szinkronok kellenének, hogy ne fanyalogjanak annyian, és jól kéne az egészet reklámozni. Plusz koncentrálhatnának mondjuk rövidebb, de lehetőleg népszerűbb sorozatokra, amiket nagyobb valószínűséggel néznének.
Viszont egyelőre nem tudom elképzelni, hogy valami ilyesmibe bármelyik TV csatorna is belefogna. Vannak olyan adók, ahol az idősebbeket célzó rajzfilmek jól elvannak, de az animék felé még ezek se nagyon hajlanak. Pedig el tudnám képzelni, hogy mondjuk a Comedy Central sugározzon egy-két humorosabb anime sorozatot. Ám az A+ és Animax bukásából valószínűleg azt vonják le más csatornák, hogy animékbe fektetni pénzkidobás, vagy legalábbis bonyolult meló, és nem érdemes vele foglalkozni.
Remélem a két új axn csatornán lesz valami anime október 1.
Legalább a hősös karaktereket felvonultató csatornán.
Nem fűzök hozzá sok reményt. Dragon Ball z et se hajlandóak folytatni. a (viasat 6)
Telihold
Ghost Hunters jó sorozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!