Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mit szóltok, hogy a rászorulók...

Mit szóltok, hogy a rászorulókat támogatják a digitális átállásnál?

Figyelt kérdés

Mármint értem én, hogy sok ember él az adófizetők pénzéből, ok. Nem hagyjuk őket éhen halni. Na de a tévézés nem létszükség!!!

Miért osztogat az állam ingyenes segítséget az átállásra? Talán tévét is ad, aki annyira rászorult???

2013. júl. 9. 13:37
1 2
 11/18 mnorb válasza:
Szerintem már szinte mindent elvett az állam az emberektől. Egy átlag ember is már átlag alatt él. Egy falusi idős vagy egy hátrányos helyzetű embernek a TV az egyetlen információs csatornája. A rádió is ott van de ugyebár a 21. században élünk.Jó ötletnek tartom és nem csak az anyagi oldalát kell nézni hanem azt is, hogy mindent elintéznek a megfelelő beltéri egységet, antennát hozzák és beszerelik szakszerűen. Ezzel kizárva azt hogy a kisnyugdíjasok valami csaló vállalkozót bízzanak meg a munkával aki elveszi a nehezen összekuporgatott pénzüket.
2013. júl. 11. 22:08
 12/18 anonim ***** válasza:
Az állami támogatás eszköztámogatás, nem pénzt kapnak a rászorultak, hanem dekódert, antennát és a szükséges kábelezést. Egy tévére, egy háztartásba egy készülékre. Az állam nem köti be senkinek pl. a villanyt és nem vesz tv-t sem! Öt feltételnek kell megfelelni a jogosultsághoz, aminek sokan nem felelnek meg, akár 200Ft miatt. Tény, hogy elég széles a szociális háló és az állami támogatások köre. Emiatt többen igazságtalannak érezhetik a helyzetüket, ami érthető. Az átállással EU-s kötelezettségnek teszünk eleget, melynek a közszolgálati műsorok biztosítása a célja. Ezen ne bosszankodj, mert sem te, sem én nem tehetünk ellene semmit.
2013. júl. 12. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a T-s cég emberei viszik a rászorulóknak (többnyire falusi idős emberekről van szó) a set top boxot, felszerelik az antennát és beállítják az adókat is, mert az idősek nagy része nem tudja, mi az az Automatikus keresés és az adók beállítása. Senki sem kap ingyen új tévét, viszont csatlakozó kábelt igen.
2013. júl. 12. 13:16
 14/18 anonim válasza:
Én is rászoruló vagyok és,ha hiszed,ha nem kedves kérdező 2 nyelvvizsgám van,érettségim,szakmám,24 éves intelligens,nem csúnya lány vagyok és 18 éves korom óta nincs munkahelyem mert egyszerűen nincs.Irodába meg sem hirdetik a megüresedett állást csak ismerős mehet.Boltba nem vesznek fel mert szakma de legalább tapasztalat nélkül próbaidőre sem engednek.Itthon vagyok,szüleimnek segítek,évente 4 hónapot közmunkán töltök a helyi önkormányzatnál mert ez egy ilyen szar ország.Szabolcsi vagyok és az egész megyében ez a helyzet de nem ez az egy megye van így Magyarországon.Ha magadba néznél és nem csak a kisebbségre gondolnál mint rászoruló,hanem veled egyenértékű emberekre (akik lehet többek még nálad is) akkor nem jutna ilyesmi az eszedbe.Szánalmas a kérdésed.Gondolhatod hogy havi 22 e ft segélyből még elköltözni sem tudok a szülői házból,nemhogy párommal össze költözni,ugyanis mit ér ha neki van egy minimálbéres fizetése,ha egy bérletet nem tudnánk fizetni sem szerencsét próbálni?Én nem csak rászoruló vagyok,hanem NEKEM JÁR AZ A DEKÓDER!,ha tetszik neked,he nem....ennyiii
2013. aug. 14. 14:57
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es. Elhiszem, hogy vannak nagyon szegény emberek az országban, de miért gondolod, hogy EZ JÁR NEKED?

A TV-nézés létszükség? És ha neted van, akkor talán kábeltv előfizetésed is lehetne.

Én is fizetésből élek, (azaz most Gyedből), és tudom, milyen az élet.

Mi is 140 km-re lakunk a családtól a férjemmel, mert itt van munka...

2013. aug. 14. 16:05
 16/18 anonim válasza:
Óh..Kedves utolsó! Hát az én netem a Telenoros (1000 Ft/ hó) netből áll ami olyan lassú hogy a facebook-ot sem viszi,csak a GYK-t mert azon nem kell olyan sok mindent betölteni,na meg tudni kell erről a netről hogy 100 mb-ot ad,utána az amúgy is lassú netet úgy belassítja hogy még ezt az oldalt sem akarja annyira szeretni.Mert ugye megint a segélyből milyen netre tellene? -.- Épp hogy kaptam egy pc-stúdiót a telefonomhoz..Hűségnyilatkozatot szerinted meg alámernék írni,ilyen helyzetben?
2013. aug. 14. 17:50
 17/18 anonim válasza:
Ezek szerint mégsem tudod,a magad helyzete lehet hogy épp jó neked,de nehogy már én legyek sz aki mellébeszél...Ha párommal ketten megtudnánk keresni a havi 120-at akkor számat befognám..
2013. aug. 14. 17:53
 18/18 anonim ***** válasza:
A közszolgálati adókat mintha állampolgári jog lenne ingyen nézni vagy valami hasonló van, ezért azt biztosítani kell. De kár ezen rugózni, egy dekóder úgy 6-7 ezer ft, nyilván az MTVA-nak mivel tonnaszám vette emiatt még olcsóbban is odaadták, pár ezer ft-ért. És a legtöbb helyen mindössze annyit kell csinálni (pl. nálunk is, igaz mi nem kértünk támogatást, megoldottam egyedül is), hogy bedugod a dekódert a konnektorba meg tévé hátába menő antennazsinórt bedugod ebbe a dekóder kábelét meg a tévébe és kész, jön az automatikus hangolás adást megtalálja, happy end mehet tovább az agymosás. Ritka eset, hogy a tévéantenna elavult és azt is cserélni kell, vagy ha szobaantenna van és az analóg adások is csak szemcsésen esetleg színtelenül jöttek akkor ugye a digitális már sehogy sem fog. Ekkor kell új külső antenna is. De még ezzel együtt is megéri mintha pár tízezer ember miatt fenntartanánk az elavult és drága analóg adást. És igen egy tévére adnak támogatást, egyszer, adnak használatra egy dekódert, és megoldják a szükséges kábelezést. Ha nem volt tévéd nem kapsz. Ennyi áldozat szerintem bőven belefér annak az oltárán, hogy hamarabb át lehessen állni a digitális vételre, végső soron mindenkinek jó ha minél előbb megtörténik.
2013. okt. 9. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!