Tényleg az egész Harry Pottert a Gyűrűk Uráról lopták?
Érdekes feltételezés, de az "egész" szerintem egyáltalán nem igaz. Van sok hasonlóság, de a legtöbb olyan, hogy van a jó, aki legyőzi a gonoszt, a jónak van egy legjobb barátja (vagy kettő) stb.
De míg Tolkien egy teljesen új világot talált ki, addig Rowling univerzuma a mienkkel párhuzamos, egészen máshogy felépített világ. És, hogy a szereplők hasonlítanának? Jó és gonosz mindig van, a jónak mindig vannak barátai és kell valaki, aki segít neki és megmondja, hogy mit csináljon. Gollam és Dobby max kinézetre hasonlítanak (bár úgy sem nagyon) amúgy meg az ellentétei kb egymásnak, Sirius és Aragorn úgyszintén.
uh....
Kérdező figyelj, van egy videó Rowlingról hogy volt egy kiadója aki mondta neki hogy csak akkor adja ki a Harry Pottert hogyha más könyvből merít dolgokat, különben így eladhatatlan!
Szóval a válasz a kérdésedre, de igen, a Gyűrák urából vett dolgokat!
nem, a gyuruk ura gyuru
harry potter varazspalca
Előző voltam: 11-es írja jól!
Egyébként ettől függetlenül én imádom a Harry Pottert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!