Milyen értékre állítsam a kontrasztot?
Sziasztok!
Most vettem egy LED TV-t. Már annyit kísérleteztem a kép beállításával, hogy nem tudom eldönteni, melyik jobb a másiknál.
Nálatok hogy van beállítva a kontraszt, fényerő, háttérvilágítás, élesség, stb.?
Esetleg van valami egységes érték, ami jónak számít?
Köszi!
Ami a te szemednek a legmegfelelőbb arra állítsd.
Mindenkinek más színhatás az ízlése.
Az ilyen paramétereket tesztábrákkal jól be lehet állítani. A THX-es dvd-ken van egy ún. THX Optimizer, amiben ábrák és instrukciók segítségével be lehet állítani a fényerőt, kontrasztot, élességet, színtelítettséget... De ha nincs ilyen dvd-d, a neten is számtalan tesztábrát találhatsz. A fényerő-kontraszthoz szürkeskála (grayscale) kell, a színtelítettséget az emberi bőrszínen és a piros színen lehet a legjobban beállítani. Az élességet pedig fekete alapon fehér szöveggel lehet megnézni. Ha túl magas, akkor ilyen auraszerű dolog látható a betűk körül.
Ennyit tudok segíteni ebben.
Itt, a fenti címen is sok szó esik erről.
Van aki jópénzért műszeresen bekalibrálja.
Szerintem szemre legalább olyan jól be lehet állítani de az eltert akár hetekig, mire egy vadiúj tv menüjének minden pontját ki tudod ismerni. Ezen kívül mire meg találod a beállítások optimális helyét, addigra eltelik két hét is. Nekem is sok időmbe került, de én imádtam kísérletezni a beállításokkal és figyelni tanulni az egyes lépések hatását. Mire beállítod, addigra megtanulod a menüjét, ami nem is baj mert legalább ismered a képességeit. Ha valami netán nem tetszik akkor bele tudsz nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!