Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Miért megrögződése a médiának...

Miért megrögződése a médiának lebeszélni az embereket a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Már az időjárásjelentésben is azt hallom: Telihold lesz, ideje újítani. Esetleg leszokhatnak a dohányzásról. Ki volt az egyáltalán, aki kitalálta, hogy védeni kell a nemdohányzókat? Mert eddig még szó sem volt arról sohasem azelőtt. Várom már, amikor azt mondják, hogy mindenki, aki kövér, muszáj lefogynia. Itt nem az emberek egészségéért aggódnak, és nem is a nemdohányzókat védik. Itt valami más van a dologban.

Mindenáron ki akarják írtani a cigarettát még a földről is, ahol lakunk. De a gyárkémény és a kcsik kipufogófüstje marad tovább.

2012. febr. 22. 01:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdésnél maradva, ezt a törvényt az EU hozta be. Látszik.
2012. febr. 22. 02:37
 12/22 A kérdező kommentje:

És az lenne a jó, ha a fiatalok már rá se szoknának. Nekik szól a reklám nem neked.

Nevelik a gyerekeket az "új nemzedékre". Mert már a gépezés helyett is azzal reklámoztatják őket, hogy olvass inkább, ne számítógépezz. Erre legjobb példa a Barátok Közt, amkor a lány elrakta a kulcsot, hogy (neveket nem írok) a szülei ne szenvedjenek autó balesetet.

Én azt mondom, ha a dohány ügy lecseng, jön a ruházkodási, zenei téma. Meg, hogy mikor nősüljön az ember. Egyébként felejtsétek el most ezt a büdös lesz a ruhám témát. Még a kérdésemre senki sem válaszolt.

2012. febr. 22. 02:44
 13/22 A kérdező kommentje:
Szerintem egyszerűbb volna a dohányosokat összegyűjteni, aztán bumm-bumm. És megoldódna a probléma. Akkor lenne témája a médiának legalább. Nem csak állandóan azt mutatnák, hogy milyen állat született meg az állatkertben. Hanem végre az emberek is fontosak lennének. És két legyet ütnének egycsapásra: Maximális tiszta levegő, és a dohányosok nem izélgetése többé.
2012. febr. 22. 02:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
egyébként valamelyik nap pont ez gondolkodtatott el engem is,hogy már megint tiszta szmog a levegő, és akkor a dohányosokra akaszkodnak rá.És ha szmogos is a levegő,még nem rendelnek el egyből szmogriadót,még várnak vasárnapig amíg a legkevesebb forgalom van és akkor vezetik be...
2012. febr. 22. 03:59
 15/22 anonim ***** válasza:
Tökmindegy.Aki ráakar gyújtani,az rá is fog.
2012. febr. 22. 04:22
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért a dohányzás és a zenehallgatás között van különbség. Sőt a kövérség nem biztos hogy az ember hibája, lehet betegség/genetika. Viszont arról nagyon is tehetsz, hogy naponta elszívsz x szál cigit. Én kifejezetten örülök, hogy le beszélik az embereket a dohányzásról, és ez külön jó, hogy a médiában ez ekkora hangot kapott. Sőt ezt már előbb meg kellett volna tenni. Egy pár hónappal ezelőtt meg volt az a chips adó. Ezzel is az a cél, hogy ne vegyék meg azt a sok egészségtelen nasit. A dohányzással kapcsolatban is ezt akarják elérni.

Tehát gondolom azért akarja lebeszélni a média az embereket, mert az egészségtelen életmód egy komoly probléma, és muszáj ilyen nagy lépéseket tenni az ügy érdekében, különben nem történik semmi. Így tud eljutni a legtöbb emberhez a reklámok által, és az ember ezek hatására inkább elkezd leszokni, mint a matricákéra.

Egyébként nem tudom miért háborít fel ennyire a dolog, hiszen még ha szeretsz is cigizni, akkor is tudnod kéne hogy mennyire egészségtelen. Erről leszoktatni az embereket inkább helyes dolog nem? Esetleg megpróbálhatnál te is leszokni, a tüdőd és a bőröd később hálás lenne érte...

2012. febr. 22. 07:40
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedvesem!

Nyugi!

Én is imádtam cigarettázni!

A mindenem volt.

Aztán 29 évesen kioperálták a fél tüdőmet a Korányiba rosszindulatú karcionid daganat miatt.

Most épp terhes vagyok, szóval végleg lemondtam édes füstjéről :(

Lehet én vagyok az árslokk, hogy imádtam, de megfizettem rendesen, most pedig a babám életét nem fogom eleve tönkrebäszni, szóval aki közelébe megy cigivel, azt lenyakazom!

Mindenki eldöntheti mit akar, ne idegeld ezen magad!

Aki akar adózzon csak kétszeresen az államnak, és tegye magát tönkre, vagy épp élvezze a cigarettát!

Ennyi.

2012. febr. 22. 08:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem csodálnám, ha még ez a nagy leszokás-kampány is burkolt reklám lenne (fordított pszichológia). Az államnak hatalmas pénze van a dohányiparból és kereskedelemből, az biztos, hogy ennek a "kezdeményezésnek" semmi köze az egészséges élethez vagy bármi máshoz, ami akár csak egy kicsit is a fogyasztók érdeke.
2012. febr. 22. 11:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Az a különbség, hogy az aki kövér, stb, csak a saját egészségét károsítja. A dohányzás viszont másokat is károsít! Felesleges és ártalmas szoksáod van, akkor ne neked álljon még feljebb! Dohányozz otthon, ne másokat zavarj vele. A gyárkémény meg olyan mintha azt mondanád, hogy 'annyi szemét van a világon, akkor szemetelek én is, ez már nem számít/ vagy annyi gyilkos van, akkor nem számít ha én is gyilkolok". Dehogynem, sok kicsi is számít. Ha meg nem tetszik a reklám akkor ne nézd. De elég ideges és éretlen hozzállásod van. Csak nem hiányzik a következő cigi? :))
2012. febr. 22. 21:22
 20/22 anonim ***** válasza:

nekem az a fura,hogy itthon a snüssz-t betiltották,pedig európa csomó országában szeretik,van ahol kimondottan kultúrája is van.

még láttam is valahol kint a reklámját.

smoke no-nikotin jeee.

valami ilyesmi volt.

és könnyebb átszokni rá,olcsóbb is.

2012. febr. 22. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!