Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » T-home Sat TV-ről mi a vélemén...

T-home Sat TV-ről mi a véleményetek? (gyakorlati tapasztalatok! )

Figyelt kérdés

Márciusban jár le a tv hűségideje, és kicsit bosszantó volt, hogy az MTV-t átrakták az alap csomagból a családiba, ami vagy 2x annyiba kerül. Jelenleg analóg 28 csatornás kábelünk van(ebből is a tv 25 csatornát talál..ebből comedy central már hangyás, illetve 26.nak ott a cool, az konkrétan épp, hogy a hangyák között látszik).

AZ A LÉNYEG, hogy a jóval olcsóbb műholdason gondolkozunk, és akkor a családi kerül annyiba, mint az alap(persze 2 tv-re +590 a vevőegység). Viszont azt nem ajánlották, csak olyan helyre, ahol nincs más alternatíva(tanyák pl.). Helyette ajánlották az iptv-t, ami sokak szerint lelassítja az internetet, illetve ha nem elég erős, akkor konkrétan még a tv-adás is szaggat. Nos, azt mondta az ügyintéző, hogy ez nem igaz...szóval szerintem az ilyeneknek nem hiszek, ha valakinek SAT TV-je van, és meg van vele elégedve, akkor én amellett lennék. Légyszives írjatok lakóhelyi környezetet(város/falu stb.)

2012. febr. 20. 12:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hm, és miért nem ajánlották?

Édesapám Digi, UPC és T-home beszereléssel foglalkozik, szóval nagyon érdekelne.

A hátránya annyi, hogy ha rossz az időjárás, akkor elmehet a kép (pl. ha nagyon felhős az ég.) A Digi ilyen téren a legrosszabb, a T-home és a UPC közti különbséget nem tudom, de a Digitől mindkettő jobb.

Sajnos pont a T-home-ról tudok kevesebbet, mert azzal nem régóta foglalkozik apa, ráadásul én már nem otthon lakok.

Annyit tudok csak, hogy eddig még nem volt, aki szidta volna, ellentétben a Digivel. A UPC-vel is elégedettek szoktak lenni, de onnan azért néha érkezik panasz.

Szerintem szép képet adnak, jobbat mint mondjuk a kábel tv.

Egyébként bármennyi tévére be lehet kötni, csak a társkészülékek száma van korlátozva. Ez azt jelenti, hogyha van 2 tv-tek de nem kértek társkészüléket, akkor csak az egyiken lehet csatornát váltani, és az fog menni a másik tv-n is. Erre jó a társkészülék, akkor mindkét tévén külön adást lehet nézni.

Előfordul, hogy lefagy a kártya, de azt könnyű orvosolni, az ne tartson vissza.

Hozzáteszem, apum már több mint 4 éve foglalkozik ezzel (a tv szerelés mellett), évente több mint 100 új beszerelést végez, illetve mikor a UPC-nél átállás volt 600-at vállalt, szóval van bőven visszajelzés. Nagyon kevesen állnak vissza kábelra.

Egyébként nálunk a Mindig tv, a kábel tv és a műholdas közül lehet választani.

Az iptv-ről én (és apa is) azt hallotta amit te, de mivel nincs személyes tapasztalatom arról nem nyilatkozok.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakunk, a konkrét lakóhelyünktől számított 50-60 km-es körzetben szokott szerelni apa, de arra is volt már példa, hogy átment Hevesbe.

A műholdas tv minőségét nem befolyásolja, hogy milyen körzetben vagy, legalábbis Magyarországon belül nagyon kis eltérések vannak csak.

2012. febr. 20. 12:46
 2/14 A kérdező kommentje:

értem, köszi, ment a zöld.

hát biztos egy kis marketing miatt tolják annyira az iptv-t, arról nem is beszélve, hogy ott 2 box esetén +780 Ft a havidíj, sat-nál meg csak +590 Ft. Emellett nekem a csatornák lennének a fontosak, tehát ha iptv-nél maradnánk ugyanúgy az alapban, attól még ugyanúgy nem lesz MTV-m. És esetleg arról tudsz még, hogy a telepítési díj az 0 Ft-ra jön ki, de ebben benne van a kültéri egység is, vagy azért kell külön fizetni azt az egyszeri kb 10ezer Ft-ot?

2012. febr. 20. 13:13
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen, marketingfogás, tolniuk kell az iptv-t, de azért kíváncsi lennék, mit hoztak fel a műholdas ellen :)

Ha nem felejtem el, akkor megkérdezem neked még ma. Nem vagyok 100%-ig biztos a válaszban, hülyeséget meg nem akarok írni :)

2012. febr. 20. 13:19
 4/14 A kérdező kommentje:
rendben, köszi.
2012. febr. 20. 13:26
 5/14 anonim ***** válasza:

Na szóval...

A bekötési díj ingyenes, de ha nincs t-home-os telefonod vagy interneted mellé és nem is akarsz, akkor egyszeri 10000 Ft letéti díjat is kell fizetni.

Ezek egyébként eléggé gyakran változnak és cégenként is más, ezért nem volt benne biztos.

2012. febr. 20. 17:08
 6/14 A kérdező kommentje:
értem, az végülis van, tehát akkor elvileg csak az új előfizetőknek van ez. már csak az a kérdés, hogy kábelnet és kábeltelefon van, vajon az marad-e, vagy változik? igazából nem bánnám, mert a 15 megás net kábelen csak garantált 1,5 megás letöltést ígér, ha mondjuk átváltanák adsl-re, az már 5 mega garantált lenne. de ezután majd utánnanézünk, mégegyszer köszi a segítséget.
2012. febr. 20. 18:12
 7/14 anonim ***** válasza:
Nettel nem foglalkozik apum, de ha nincs hűségnyilatkozatotok akkor tudtommal nyugodtan válthattok.
2012. febr. 20. 18:15
 8/14 anonim ***** válasza:

És természetesen szívesen!

Ha bármi kérdés merül még fel ezzel kapcsolatban, akkor nyugodtan írd ide, képességeimhez mérten igyekszek rá válaszolni :)

2012. febr. 20. 18:32
 9/14 anonim válasza:

Nekem is Sat családi csomagom van otthon. Én csak ajánlani tudom. Már elérhető nálunk is az IP tv, de nem váltok, mert annyira meg vagyok elégedve vele. Csak abban az esetben ment el a TV, amikor egyébként akkora vihar volt, hogy a sima kábel tv is kimaradt.

A kábeltelefon és a kábelnet megmaradhat, amit ajánlanék is net esetében, ugyanis ez a technológia jobban hozza a maximális letöltési sebességet, mint a DSL. Nekem otthon 50 Mbites netem van, ami 52 Mbittel jön. Volt ADSL-em is, az max 5 Mbit lehetet, amit hozott is, de a 15-re már töb helyről hallottam átlag 8-10 Mbitet.

2012. febr. 21. 10:30
 10/14 A kérdező kommentje:
nekem olyan 1,7 megával jön kábelen.
2012. febr. 21. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!