South Park vagy Family Guy?
szerintetek melyik a jobb? és miért ?:)
18/F
Én a Family Guy-t rühellem, a South Park viszont az egyik kedvenc rajzfilmem. A Family Guyban annyi a jó, hogy nincs benne olyan sok káromkodás és nincsenek olyan durva dolgok benne. Viszont szerintem a történetek borzalmasan laposak benne, és semmi mondanivalójuk nincsen. Az epizódok tele vannak cutaway jelenetekkel, ami lehet hogy van akinek bejön; de én megőrülök tőlük. Eleve erőltetettnek érzem ennek a mesének a humorát, plusz egyes jelenetektől egyenesen hátast dobok, pl. amikor Peter és a kakas öt percig verekszenek, amikor csak úgy random összeveri egyik szereplő a másikat vagy amikor Brian hosszabb ideig folyamatosan csak hány.. Egyszerűen ennek a rajzfilmnek a humora nekem nem jön be.
A South Park-nak főleg az 5.,6.,7.,8. és 9. évadját szeretem. Azt szeretem az epizódokban, hogy általában van bennük valami mondanivaló, amit Stan és/vagy Kyle fogalmaznak meg a részek végén. Azt is bírom, hogy társadalomkritikaként szerintem a sorozat ütősen reagál az amerikai eseményekre. A kedvenc szereplőm Butters mert kis naiv, jóindulatú, és ezért olyan kis cuki. :) Azt bírom még a South Parkban, hogy míg a FG ok nélkül, undorítóan fikázza a kereszténységet (lásd pl. Fekete Jézus..), addig a South Park ugyan bemutatja az egyház visszásságait (pl. amikor a 410-411es epizódokban a pap a pokollal fenyeget mindenkit, aztán a gyerekek rajta kapják egy nővel a gyónófülkében; vagy a 608as részben, amikor Maxi atya megtudja, hogy a katolikus egyházban szinte minden pap molesztálja a gyerekeket); de ugyanakkor megmutatja a kereszténység pozitív oldalát is (pl. amikor a 302es részben Stan arról beszél az apjának, hogy azt kell tennie, amit Jézus tett; vagyis nem a saját nyűgjén kell paráznia, hanem a többi ember érdekét kell szem előtt tartania).
Lehet, hogy a South Park kicsit durvább a FG-nál; de a maga módján szerintem akkor is egy értelmesebb és elgondolkodtatóbb rajzfilm. :)
South Park: 9/10
Family Guy: 4/10
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!