Senki nem veszi észre, hogy Király L. Norbi nem popénekes, hanem metálos? És a jól felépített hisztéria?
Úgy gondolom, hogy a tehetségkutatók körüli hisztéria már egy kicsit túl van lihegve, mégis ahogy hétről hétre követem, nem tudok elmenni szó nélkül amellett, ami most ezzel a Király L. Norbival történik.
Először is jelentkezett, már az első meghallgatásánál őrjöngtek az emberek a gyönyörtől, az a videó a youtubon körbejárta az országot, és még a határainkon túlra is eljutott. Mindenki odáig volt meg vissza.
Jött a többi válogató, Norbi csont nélkül szedte őket, mert a mentorok biztatták, Nagy Ferónak egyenesen úgy mutatták be az egyiken, hogy "jön a kedvenced". Fent van a neten, megnéztem. Persze, hogy csinálta szerencsétlen, mert látta, hogy tetszik.
Aztán jöttek az élő showk, Norbi menetelt előre, miért? Mert a mentora, Keresztes Ildikó szabályosan elalélt tőle minden egyes előadásnál. És az embereknek is tetszett ekkor, robbant a show minden alkalommal.
Kb 2 hete viszont feltűnt valami. A neten elkezdődött egy olyan bulvárkampány, amely a popénekesekhez kezdte hasonlítani a hangját, és szép lassan és csendben ki is írták, hogy "nincs hangja".
Na mi kell az embereknek? Hogy halljon/lásson/olvasson egy "felettes" kritikát. Nincs hangja? Hoppá! Tényleg nincs!
Na de eddig mi a fészkes rossebbért lelkesedett jópárezer ember határainkon innen és túl? Nem ugyanígy énekelt ez a Norbi mindig? Nem ugyanezt csinálta véletlenül?
Csodák csodájára amikor ez a bulvárhadjárat megjelent, már azon a héten a mentoroknak sem tetszett igazán. Aztán amit most szombaton kapott tőlük, az meg szabályos letoltás volt (finoman mondva). Illetve már a hangosítását sem oldották meg jól. Véletlen? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Ezt mi, nézők nem tudjuk.
Na de mit is énekelt előtte? Akkor volt ez a tüzes száma, a nézők még az égbe emelték, a mentorok már nem. Rá egy hétre meg olyanokat olvasok ezerszámra, hogy mit keres itt, meg már az elején ki kellett volna dobni? És akkor ki volt az a rengeteg ember, aki idáig eljuttatta?
És pont a bulváros után jött rá erre mindenki? Hát nem érdekes?
1. Norbi NEM popénekes, és öreg hiba a Vecával vagy a mostani kedvenc Nikolassal összehasonlítani. Norbi METÁLOS. Ami viszont egy másik műfaj, más hangot is igényel. Miért nem vette ezt még észre senki? Norbi a közös daloknál ugyanúgy énekel popot is, illetve énekelt már lassú, érzelmes számot is, ami után szintén cseszegették, hogy nem az ő stílusa. A saját stílusából meg kezdik kiutálni, hangsúlyozom: azért utálják most, amiért eddig szerették.
Ha Norbi énekel popot is, Veca mikor fog metált nyomni?
2. Eddig azért volt magabiztos, mert tudta, hogy amit csinál, tetszik az embereknek. Sorra nyíltak az iwiw-en a Norbi fan clubok. Az első "Norbi utálók" fan clubot a bulváros hét után láttam megnyílni. Egy hét bulvárkampány után a mentorok is nekiálltak. Most nem tudja, hogy mit csináljon, nem érti, hogy miért nem kell az, ami eddig kellett.
Ugyanez volt Szíj Melindával is, csak őt 1 hét alatt ütötték ki ilyen módon, az emberek pszichológiai manipulásával. Eddig kellettél öreg, mostmár nem. Ott az volt a különbség, hogy Melinda sérülékeny, érzékeny lelkű ember, és úgy belebeszélték a mentorok is nyíltan, illetve a "felnyitott szemű", manipulált emberek, hogy "rossz vagy, nem ide való vagy, menj a fenébe", hogy ez meglátszott a teljesítményén is.
Igen, elrontotta az utolsó döntőjét. De ki az, aki ekkora nyomás alatt úgy tud teljesíteni, hogy előtte 40 évig a konyhában volt, most megéreztetik vele, hogy nem kívánatos személy? Ha önbizalmat adnak neki és nem tapossák el, akkor simán és egy hangi hiba nélkül MEGNYERI. És megérdemelten.
3. A konklúzió számomra: a közönség nagyon manipulálható, és még csak észre sem veszi. Könnyen felkap valakit, és könnyen a mélybe is ejti, elfelejtve mindazt, amiért egykor rajongott érte.
S még az sem világos számomra, hogy miért kell ezt a folyamatot eljátszani mindkét tehetségkutatóban 1-1 emberrel.
+1: senkinek az élete nem múlik azon, hogy ki nyer, tehát a nézői őrjöngés felesleges. A versenyzők lelkét azonban már joggal lehetne félteni, különösen Szíj Melindáét.
Az én véleményem ez.
Az én véleményem ez: nagyon csípem Norbit, az elején odáig meg vissza voltam ettől a kis dilistől, és katartikus élmény volt minden produkciója (a lassúkat kivéve), végigvigyorogtam mindet.
Én nem olvasok semmilyen bulvárt, így lemaradtam ezekről a "hírekről", amiket te most leírtál.
De a magam részéről én is kb 2-3 ezelőtt kezdtem úgy érezni, hogy Norbinak ideje lenne lassan mennie. Valahogy elveszett a varázs. Első ilyen alkalommal még megvolt a kényszeredett vigyor az arcomon, de már éreztem, hogy nem teljesen jön szívből, már nem varázsol el úgy, mint eddig.
De az utóbbi két hétben már ez sincs meg. Továbbra is csípem őt, de már sajnos azt kell mondjam, inkább untat, mint szórakoztat.
Szerintem arról van szó, hogy Norbin nagyon fel lehetett kapni a fejünket, hogy milyen egyedi, bolondos figura, aki képes tényleg megőrjíteni az embereket, de hosszú távon lehet ez már kevés lesz. Bele lehet ebbe is unni, és úgy gondolom, sokakban ez történt.
Én tényleg ezt tudom mondani, hogy megkopott a varázsa.
Pláne, hogy milyen tehetségek vannak mellette. Norbi fantasztikus, tényleg, de valóban itt az ideje, hogy menjen. Így is hatalmas siker, és büszke lehet magára, hogy idáig eljutott.
Azzal egyetértek, hogy a média manipulálja az embereket. De mint írtam, én anélkül kezdtem érezni, hogy lassan elég Norbiból, hogy olvastam volna ezt a "lejárató kampányt".
Mindig érdeklődően várom az ő produkcióit, és mindig bízom benne, hogy képes lesz újra lenyűgözni.
Viszont: úgy gondolom, hogy mindenképp harmadikként kéne távoznia. Pedig Nicolast nem szeretem, de még vele szembe is úgy érzem, hogy gáz lenne, ha Norbi jutna tovább.
De mint írtam, eszméletlen siker, hogy itt van az első háromban, több fantasztikus énekest állítva maga mögé.
Még egy utolsó megjegyzés: igen, Norbi inkább metálos :) Ezzel a rekedtes hangjával meghallgatnék még tőle pár rock/metal nótát. :)
Hűha:)!Ennyire azért nem éltem bele magam.Meg szoktam nézni én is az x faktort,de ha vége lesz,átkapcsolok máshova és már el is felejtettem.
Én mindig műsor rögzítőről nézem,uh a mentorok okoskodásait eltekerem,mert nem érdekel az okoskodás,rosszul vagyok tőle,hogy megmagyarázzák.
Norbin lehet röhögni a legtöbbször,Nikolas sokszor monológot mond nem énekel,Csabi meg unalmas.Különösebben nem izgat,hogy melyikük nyer.
Minden szavaddal egyetértek.
Melindával a zsűri cseszett ki, főleg Mester Tamás. Mindig kihangsúlyozták, hogy soha nem hamis, minden hang a helyén, nincsenek intonációs problémái. De nem színpadra való, mert az éneklés előtt-után bezárul a saját kis világába. Na, elérték a céljukat, bár gyanús az egész szavazás...
Az X-faktorban a Csabit azért cseszegették, hogy ne legyen annyira aktív a színpadon, aztán meg pont azt hiányolták. Szegény azt sem tudja, mit csináljon, hogy ne kössenek bele. Szerintem nagy esélyes a döntőre, győzelemre, mert Nikolasz meg mindig ugyanolyan, bármilyen számot ad elő. Unatkozom az éneklése alatt, a mostani magyar szám fizikai fájdalmat okozott. Baromira nem tetszett.
Norbi meg Norbi. Tessék tudomásul venni mindenkinek, hogy ő így énekel. Sőt, ha még mozog is közben, végignyomja a dalt, és nem liheg-piheg a légszomjtól, ami mondjuk egy koncert esetén nem hátrány.
Szeretném, ha Csaba-Norbi döntő lenne, és győzzön a jobbik. Két teljesen különböző egyéniség, hang, stílus, előadásmód. Mindkettő jövője sínem van, és ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!