Miért cenzúrázzák ki pl. egy innivaló márkáját, vagy akármit?
Figyelt kérdés
Egy csomószor látom, tudom, hogy valami reklámozásos dolog, de nem igazán értem. És azt sem, hogy miért veszik ennyire komolyan.2010. dec. 9. 11:59
1/4 anonim válasza:
Mert különben bújtatott reklámnak minősül, ami tilos és igen magas büntetést szabnak ki érte.
Van rá egy szabály, most azt nem fogom előkeresni, de ez a lényeg.
2/4 anonim válasza:
Mert nem csinálhatnak reklámot semminek.
Ha mondjuk a fókuszban egy meglátogatott néni Apentát iszik és mutatják, akkor azzal az Apentának reklámot csinálnának.
Vannak a direkt termékkapcsolatos műsorok, pl. filmek, ahol a főszereplő csak Mercedesben utazik és csak Coca Colát iszik, úgy, hogy mindig látszik a márka. Ezért a cégek súlyos pénzeket fizetnek.
Valamelyik magyar sorozatban is ez volt, hogy egy étterem pénzelte őket, így a fél sorozat ott játszódott és mindig mondták, hogy az XY étterembe megyünk.
A barátok köztben ezért iszik Sör márkájú sört Vili bácsi.
3/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem már értem. Tehát, ha bújtatott reklámot csinálnak, akkor büntetést kell fizetni, és ha egy filmet valamilyen cég szponzorál, akkor meg fel is kell tüntetni a terméket a filmben, ugye?
2010. dec. 9. 14:26
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!