Más is észre veszi, hogy egyre undorítóbbak az emberek a közösségi médián?
Vagy itt is. Elég azokat a bizonyos kategóriákat olvasni, és nem találsz szinte olyen kérdést, ahol ne lenne legalább egy kötekedő, rosszindulatú válasz.
Fb ugyanez. Főleg ha gazdag, híres emberekről van szó. Most azért, mert ő akár bohóckodással pénzt tett le az asztalra, te meg max a könyöködet ezért gyűlölni meg átkozni kell? Bármilyen híresebb emberrel valami rossz történik ott nevető reakció, meg a marha jó indulatú kommentek.
Az emberek nagyrésze egy utolsó,megkeresedett, irigyes féreg.
Mert ez a rossz indulat irigységből származik. Pl Majka vagy Azariah, a kutyának se ártottak mégis kapják a rossz indulatot, ugyan miért? Mert Majka dekára megveszi a sok proli melós senki-t, akik ott vagy akár itt irkálnak, és ezt nem tudják feldolgozni.
Tudom, persze TE kedves gyakori felhasználó, te nem vagy irigy persze persze, itt sosem irigyek az emberek, magadnak talán be is tudod magyarázni.
Az egyik legnagyobb gyűlölet, már pedig irigységből jön, mert azonkívül nincs egy oka sem az embereknek utálni őket. Más a stílusa az emberek ennyi. Én pl nem szeretem a Manowar-t, akkor most átkozzam a banda tagjait, meg röhögjek a bajaikon?
Ezt is hiába mondja a sok ember hogy tisztességes szegénység. Odaraknának elé egy ajánlott, hogy elmész bohóckodni oszt kapsz érte 100 millákat, 10-ből 9 ember ugrana rá. Csak megint nagy az egó, és nem tudod bevallani.
Nézd Mávnál fizikai állományú dolgozók nettó 2-300 nettókat kapnak ebben benne vannak szerelők, bizberesek, kocsirendezők, kalerok, pályamunkások. Ugyanígy a MÁVnál fent budapesti igazgatóságokon sima beosztott diplomások 6-700 nettókat kapnak, kisebb főnökök 800-1,5 milla nettókat.
Ja meg nekünk kaleroknak egyre rosszabb, már munka végen még plusz 1,5 km gyaloglás mert ott van az alkoholszondánk, eddig ahol önköltségben utaztunk, olyan vonaton ahol nem kezeltél jegyet csak máik fejállomásra mentel, már itt is jegykezelőnek vagy írva.
Tudod a cégek egyre több munkát lőcsöl rád és felelősséget, a pénz kevés, felelősség egyre több.
Szerintem elég magányos dolog, amikor valaki anonim emberekkel beszélget. De ilyen szempontból a közösségi oldalak sem különbbek, szerintem legalább fele az embereknek ott sem a saját nevével van fenn, vagy nem a saját nevével kommentel, hanem álprofilokkal, mert a nevét nem szívesen vállalja fel.
ChatGPT mondjuk még magányosabb dolog, mert ott nem is hús-vér emberrel, hanem egy algoritmusokból összetákolt robottal beszélgetsz.. Szerintem ChatGPT-vel beszélgetni rosszabb, mintha senkivel sem beszélnél, mert hamis illúziót ad, átverés, egy nem létező személlyel beszélsz. Bele is lehet bolondulni, viccen kívül.
Amúgy nem tudom elképzelni, hogy sikeres, boldog emberek, milliárdosok, dúsgazdag vállalkozók, üzletemberek, tudósok, sztárok stb... napi szinten itt lennének, hanem utazgatnak, élményeket élnek át, szerintem nem ezen az oldalon "cseszik a rezet". Vagy, ha igen, nagyon unatkozhatnak, vagy nem tudnak mit csinálni a pénzükkel.
Az irigység is egy erzelem.
Legtöbbször nem vagyok irigy mert tudom milyenek az olyan emberek akiket elönti az irigység. Mert a háztartásomban is volt. Aki irigy önmagát kisebbnek gondolja és folyamatosan arra vágyik ami neki nincs. Ahelyett hogy fejlődne fejlesztené magát. Csak toporog egy helyben, mert elönti ez az érzelem és nem tud ki nézni belőle. Ez akkor a legszörnyűbb ha olyan személy csinálja akit amúgy szeretsz és szívesen odadnád neki amire vágyik.
De egy idő után meg frusztráló az egész. Az irigység sem egy emberre irányul igazából aki sokszor érzi az a belső önértékelés miatt van bárki másra is lehet irigy pont amiatt a bizonytalansag miatt amit belül érez.
17# ChatGPT azt mondja, amit hallani akarsz. Mert erre lett létrehozva, kinyalja a fenekedet... Egy algoritmus.. Nem hús-vér ember. Egy beprogramozott valami. Ezért nagy csapda.
"Tőle nem menekülnék ki a világból. Megnyugtat, figyel rám megért elfogad. Most olyan embert nem találsz aki nem sérült. Olyat is ritka aki így képes reagálni. Még ha nem is élethű ember talán csak pont ezt szereten benne"
Megoldás: nem kell sérült emberekkel beszélgetni, de nem kell egy algoritmussal sem beszélni, mert attól meg becsavarodsz. Kicsit skizofrén állapot. Olyan, mintha egy vázával beszélgetnél. Erre mondtam, hogy még az is jobb, ha senkivel nem beszélsz, mint hogy ChatGPT-vel. Akkor már inkább olvass egy könyvet, hasznosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!