Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Ha előfizetnék a TV2 Play...

P. Tibor kérdése:

Ha előfizetnék a TV2 Play ZERO-ra, melyik eszközömön nézhetném a reklámmentes műsort?

Figyelt kérdés
Csak asztali számítógépen (monitoron), vagy a TV készülékemen is? Mert bár ez egy "okos" TV, de csak egy koax kábel van beledugva, ami ugye a "hagyományos" TV csatornákat hozza élőben. Olyasmit sejtek (de nem értek hozzá), hogy talán a TV-t a routerhez kellene kapcsolnom egy patch kábellel (mondjuk ehhez falat kéne fúrkálnom, ahol a lyukon alig menne át az UTP dugó). Most nehogy azt mondd, hogy dugjam át a patch kábelt és odaát krimpeljek rá egy dugót!:-(((

jan. 19. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Az okostévé egyik jellemzője az erős netfüggőség, így alapból szokott benne lenni egy wifi vevő amivel csak rá kell csatlakozni a helyi hálózatra. De ez még kevés, mert az előfizetés mellé kell lennie egy alkalmazásnak is amivel a tartalmat betöltöd (mint a streaming szolgáltatóknál), és az nem biztos hogy a te készülékeden elérhető és támogatott - minél régebbi, annál kevésbé valószínű. Ennek hiányában egy jóval fapadosabb megoldás marad: tévén megnyitni egy böngészőt, és azon keresztül nézni a tartalmat, ahogy PC-ről csinálnád.
jan. 19. 21:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Az okos TV-mben van Wifi. Ezt onnan tudom, hogy a böngészőjét elindítva rákeresek video klipekre (kedvenc énekeseim), és szépen lejátszódik, akárhányszor, és nem akadozik.

Amikor belefogtam az asztali PC-n, hogy előfizetek a TV2 Play Zerora, akkor kiírt egy olyat, hogy fog valamit küldeni az okos TV-mre (aztán megszakítottam). Talán ez lenne az a bizonyos alkalmazás, amit említettél? Most még az zavar, hogy szemlátomást kártyáról kellene fizetnem, de olyat még nem csináltam (bizalmatlan vagyok). Mondjuk online átutalást csinálok néha, és ott van ez a 2FA (kétfaktoros azonosító, jön a kód SMS-ben). Fapados megoldás? Lassúbb, bonyolultabb? Ha TV2 tényleg küldene valamit a TV-mre, akkor az lehetne akár egy olyan ikon, mögötte egy alkalmazással, mint pl. most a Netflix (persze az nem játszik, oda "sem" vagyok előfizetve).

jan. 20. 09:10
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

"A két nagy kereskedelmi televízió közül a TV2 lett az első, amely megjelent Android TV-re applikációval."

Így viszont nemcsak okostévé kell hozzá, hanem Android alapúnak kell lennie. Ha nem ilyen a tévéd, mert saját rendszer van rajta (pl. LG-n a WebOS, Philips-en a Titan, Samsungon a Tizen, stb.), akkor nem biztos, hogy használni lehet majd.

Valószínűleg a letöltéshez vezető linket küldik el neked, hol találod meg majd ezt:

[link]

Itt van egy kérdés, ahol Samsung tévére nem tudták letölteni, és Android alapú médialejátszót ajánlottak rá, tehát az Android függőség megvan:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

Igaz, a TV2 oldalán is van egy érdekes kijelentés ami ellentmondásos, mert alatta ott az alkalmazás áruházi gomb: "A TV alkalmazás csak a ONE Magyarország Zrt. és a Magyar Telekom TV előfizetői számára érhető el." - és erről nem írnak többet, hogy mit jelent. De közben alatta rögtön ott a letöltési lehetőség Androidra.

A fizetés részével nem fognak átverni, mert nem tehetnek ilyet. A szolgáltatónak visszatérő elégedett ügyfelek kellenek, és a bankkártyás fizetés is biztonságos ha megbízható, közismert a fél akinek fizetsz. Az ilyen előfizetéses rendszereknél a bankkártyás fizetés szokott az alapértelmezett mód lenni, nem tudsz külön befizetni és bankszámlára utalni.

jan. 20. 09:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Na! Ebből látszik, hogy Te értesz ehhez:-))

LG TV-m van, és megtaláltam rajta a WebOS oprendszert (tehát nem Android!)

A második linked nekem azt sugallja, hogy az okostelefonomra kellene valamit letölteni. Az app, applikáció, alkalmazás szavak nekem általában azt jelentik, hogy az okostelomra kell valamit letölteni, telepíteni, elindítani. Nekem ez azért ciki, mert én már szinte semmit nem tudok elolvasni a telefon kijelzőjén, a bütykös ujjaimmal meg még jó, ha a telefonos kontaktom nevét eltalálom:-))). Ezért célozgatok nagyobb kijelzőket (TV, nagyméretű monitor) a feladataim (vágyaim) megoldásához.

Az eddigi olvasatok alapján talán az lesz az irány, hogy asztali PC-n kellene megvalósítanom pl. a TV2 Play Zero-t, és onnan HDMI kábel megy egy méretes TV-re (ez nem az LG WebOS).

Nagyon szépen köszönöm az eddigi írásaidat. Rágódok még ezen a kártyás online fizetésen (meg hogy maga a TV2 Play Zero ne az LG TV-re érkezzen, hanem az asztali PC-re.

jan. 20. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!