Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Miért nyújtott a kép?

Miért nyújtott a kép?

Figyelt kérdés
Vettem egy philips 34"-os ívelt gamer monitort és konzollal használom. Xbox oneX . Most 2160p a felbontása a monitornak de volt nagyobb is 4k ..a lényeg nem is ez ,hanem az ,hogy a képernyő megnyújtja a képet.vagyis ha nézek egy zene klippet youtube-on kb elhízottnak tűnnek az emberek és minden más is. Hogy lehet ezt orvosolni szerintetek?

tegnapelőtt 19:08
 1/4 A kérdező kommentje:
Na ,megtaláltam a szót amit kerestem ..a képarány lehet rossz,nem?
tegnapelőtt 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy a képarány nem stimmel. Az újabb konzolok mint az One X 16:9es képarányokat tudnak mint 1080p 1440p 2160p (illetve 480p ami csak akkor hozható be ha valami gond van a képernyőbeállításokkal és játék nem fut alatta). Ennek az az oka, hogy szinte minden televízió 16:9es. A monitorod viszont nem biztos, hogy az. Mondjuk az is érdekes, hogy Youtube klippet hozol fel példának és nem játékot, mert ha képarány gond van akkor az mindent befolyásol és ott is látszania kellene.

Na most ha a monitorod 16:9es akkor is előfordulhat, hogy rossz a képarány valamilyen beállítás miatt. Mind az Xboxban mind a monitorban kell tudnod állítani ezt. Angolul pan&scan/overscan néven szokott futni, magyarul pásztázás. Én az Xboxal kezdeném, a TV beállítások között alaposan nézd végig a menüpontokat. Emellett egy apró buktató lehet, hogy a kisegítő lehetőségek között lehetőség van a képernyő nagyítására is, ezt néha valahogy sikerül bekapcsolni és bezavarhat.

tegnap 09:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Szia ! 21:9 a képarány 3440×1440p. Minden torzítva van ,még a játékok is. mindenesetre köszi a tipped ,átfutok még1x a beállításokon.
tegnap 15:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ó szóval Ultrawide a monitor! Semmilyen konzol nem támogat olyan felbontást. Az egyetlen amit tehetsz hogy beállítod normál 16:9re vagyis a két széle fekete csíkos lesz.
tegnap 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!