Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Miért 18+ -osak egyes sorozato...

Stevesmith kérdése:

Miért 18+ -osak egyes sorozatok a Comedy Central Family-n? Gondolok itt a reggel vetített Spongyabobra vagy délután 16 órakor leadott Anyám borogass sorozatra..Eleve nem lenne szabad ilyen időben 18+ sorozatot vetíteni, vagy rosszul gondolom?

Figyelt kérdés

2023. szept. 22. 16:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%

#10 Ne beszélj butaságokat, már hogy a fenébe vinnének. Évtizedek óta mindenki látott 18 éves kora előtt olyasmit, amit a hivatalos besorolás szerint nem lett volna szabad neki.

Az életkor jelzés csak tájékoztató jellegű, hogy ha a szülők, vagy gyerekek fontosnak tartják magukra nézve, akkor lehetőségük legyen tájékozódni és ennek megfelelően meghozni a döntést, hogy egy filmet/műsort meg akarnak-e nézni, vagy sem.

Ezeknek a korhatár besorolásoknak egyáltalán nincs kötelező érvénye. A saját otthonodban meg nincs is, aki ellenőrizni tudná. Nem fogja sehol egy rendőr sem rád törni a lakás ajtaját, amiért megnéztél egy filmet. Még moziban is előfordul, hogy simán beengednek akár egészen kis gyerekeket is 18-as karikájú filmekre is.

A korosztály besorolás egyedül a tévékre, film forgalmazókra nézve kötelező. Csak őket szokták büntetni, ha nem megfelelő jelzéssel vetítenek valamit.

Bár az is nagyon érdekes, hogy szabályosan megtehetik, hogy egy délutáni gyerek mesét megszakító reklám blokkban simán leadnak egy 18 karikás jelzést, majd előzetes a híradóból, hogy apu lemészárolta a családot.

Az meg tök reális elvárás, hogy a gyerek nyilván azonnal eltűnjön a szünet idejére, hogy még véletlenül se hallja a nem neki való híreket...

2023. dec. 27. 14:43
 12/14 anonim ***** válasza:
46%

Kedves 11es.

10es voltam. Nyugi tudom en is, csak le adtam egy sz@r poent🤣

2023. dec. 27. 21:23
 13/14 anonim ***** válasza:
61%

#10 Szereplőként egészen más részt venni egy film forgatásán, mint a kész filmet megnézni.

Pl. Amikor nézőként azt látod, hogy a szereplőt egy kihalt házban kergeti egy szörny és izgulsz érte, hogy vajon meghal-e, akkor a szereplő eleve olvasta a forgatókönyvet és pontosan tudja, hogy túl fogja élni a forgatást, legfeljebb a karaktere hal meg, akit játszik. Másrészt meg tisztában van vele, hogy nem egy üres házban van, hanem látja, hogy egy csomó ember van körülötte, akik a kamerát és lámpákat kezelik. Minden egyes újra felvételnél megigazítják a sminkjét, frizuráját, a forgatási szünetekben meg együtt játszik a szörnyet játszó színésszel, ami elől menekül a jelenetben.

2023. dec. 29. 00:20
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
10/12voltam. Kedves 13as ezt en is tudom. Annyira hulye en sem vagyok..
2023. dec. 29. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!