Cenzúráznád a reklámokat? Ha igen, hogyan, mi alapján?
Úgy kb ahol kezdődnek ott kezdeném a cenzúrát és a végén lenne a cenzúra vége is.
Amúgy minimum azzal kezdené, hogy az ilyen hüvely, láb körömgomba kategóriásakat nem pakolnám be ebéd és vacsoraidő környékén.
Az intenzitásukat mindenképp kellene csökkenteni szerintem. Én nem nézek tévét, pont a reklámok miatt sem, de amikor mégis, akkor látom, hogy milyen rohadt erőszakosak a reklámok. Aki folyton nézi ezeket, az esetleg észre sem veszi ezt.
Másrészt durva "nevelő" hatásuk van. Egy nap harmincszor közlik veled, hogy "mi a normális". Így tehát neked, ha normális akarsz lenni, ha a menők, progresszívek, vagányak, boldogok stb. közé akarsz tartozni, akkor elmondják, hogy ehhez mit kell megvásárolni.
Az intenzitásukkal, sűrűségükkel egy állandó izgalmi állapotban igyekeznek tartani, hogy ne láss ki ebből a világképből. Rohanjunk egyik terméktől a másikig.
S persze ők is rabszolgák, hiszen a lényeg nem ez, minden gazdasági igyekszik talpon maradni, ezért muszáj neki folyamatosan növekedni. A növekedésért mondunk le egyre több erkölcsi gátlásunkról.
A növekedés oka pedig az, hogy a valós gazdasági szereplők egy matematikai modellel kell, hogy versenyezzenek. Ez pedig a kamat, amely a valósághoz nincs hozzáláncolva, csak egy matematikai valóság, nem fárad el, nem kíván erőforrást. Szemben a gazdaság valódi szereplőivel. Ezért kellene többes pénzrendszer. Lietaerék (Pénz és fenntarthatóság) arra is rámutatnak, hogy a pénz a viselkedésünket is befolyásolja. A jelenleg megszokott, kamatos pénz máshogy (elég károsan) befolyásolja a viselkedést, mint egy nem kamatozó, vagy negatív kamatú pénz. Érdekes kísérletek ezek!
Én az összes reklámot betiltanám!
Utálom őket, elnémítom a tévét, ha jönnek.
Pár terméket direkt azért nem veszek meg, mert erőszakos reklámjuk van. De a legtöbb esetben, noha emlékszem a reklám történéseire, arra egyáltalán nem emlékszem, milyen márkájú terméket reklámoz.
Egy dologra jók csak: reklám alatt ki lehet menni pisilni, nem mulasztok a filmből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!