Szerintetek előbb utóbb a Magyar RTL csatornák is lecserélik a logójukat?
Magyar TV-t nem nézek,csak német/angol nyelvű adást azt is inkább online stream-en. Talán Szeptemberben globálisan az egész RTL Group lecserélte a logóját kivéve a horvát illetve magyar csatornáit. Szerintetek előbb utóbb ide is elérkezik az új?
Itt lehet látni a különbséget. Ugyan az arculat reklámszövege németül valami olyasmi hogy "törekszünk a sokszínűségre" és ez ígyis van mert mostmár a logo nem fix 3 szín hanem folyton cserélődik,de elvileg a Kék,Lila,Zöld az alap a Piros,Sárga,Kék helyett.
"Talán Szeptemberben globálisan az egész RTL Group lecserélte a logóját kivéve a horvát illetve magyar csatornáit."
A német RTL nevű csatornák egy része cserélte le arra a logóra, amit az anyavállalat használ, leszámítva a Super RTL-t. De ott is az RTL Zwei már korábban sem azt a betűtípust használta.
Más országokban nem történt változás, ott eddig sem azt a fajta betűtípust használták, amit korábban a német, most már csak a magyar és a horvát csatornák. Illetve vannak országok, ahol nem is feltétlenül RTL márkaként vannak jelen, Franciaországban pl. az M6 a zászlóshajó, több csatornával, a Luxemburgból sugározott francia RTL9 csak marginális szerepet tölt be a francia piacon.
A német RTL esetében én visszalépésnek látom a jelenlegi arculatot, a fekete háttérnél színesen villogó RTL téglalapokat, szemben a korábbi színes arculattal, ami a megelőző huszonnéhány évben folyamatosan fejlődött az adott időszak technikai színvonalának megfelelően.
Mondjuk szerintem is extra nagy visszalépés. Az előző tök modern és kifinomult volt. Oké értem én hogy minimalista dizájn meg minden,de b*sszus ezeket az identeket 3 perc alatt én is össze tudtám dobni CapCut-tal🤣
Na az is... Ami 2008-2017 között volt a legjobb szerintem. Már ránézésre látszik hogy sokkal igényesebb (Mondjuk az is igaz,hogy az RTL Klub valaha volt legnagyobb költségvetésű arculata is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!