Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mennyit számít egy tévénél a...

Mennyit számít egy tévénél a fényerő? (cd/m2)

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is írná, tudom, hogy fontos a fényerő, de nem tudom, hogy mihez mérjem.

Néztem egy samsung au9000-es tvt 300 cd/m2 fényerővel és van itthon egy lg 42pj350-es tévé, 1500cd/m2-vel. Azért ekkora a fényerő az lg-n, mert régi és akkor annyit számított az a fényerő, vagy tényleg a régebbi tévé ennyire fényes?

2021. nov. 25. 22:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez akkor jó, ha besüt rá a nap. Minél fényesebb, annál jobban látod!
2021. nov. 25. 23:19
 2/3 A kérdező kommentje:
igen tudom, de most ha veszek egy 300cd/m2-es tévét, és van itthon egy 1500cd/m2-es tévém, akkor a régi tévének az 1/5-e lesz az új tévémnek a fényereje?
2021. nov. 26. 09:43
 3/3 Tejesbaba válasza:
Látom nem mai kérdés, kíváncsiságból kerestem rá a googlén. Ezeket a dolgokat nem feltétlenül lehet teljesen arányosan venni. Még márkán belül is eltérhetnek a dolgok. Nekem Dell monitorom van 300cd/m2-es fényerejű, aztán a százas skálán még nappal is sokszor 30-40 körül használom a kontrasztot, fényerőt picit feljebb. Igaz elhúzott függöny mellett, mert eleve tükröződik a monitor. 300-nak már bőven elégnek kell lennie, ha nem külső téren nézed, ahol telibe süti éppen, a nap.................
okt. 10. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!