Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Az RTL-en és a TV2-n miért...

Az RTL-en és a TV2-n miért nem időben kezdik el a műsorokat?

Figyelt kérdés
Random példa: TV2, ki van írva hogy 16.45-kor kezdődik egy műsor, erre elkezdik 10 perccel később vetíteni. Esti filmeknél is ezt csinálja, pont mint az RTL. Vagy nagyon előbb kezdődik valami, vagy túl későn, de a kiírt időpontban sosem. Ezt eddig csak ennél a 2 csatornánál tapasztaltam, a társadóikon mindig időben kezdődnek a műsorok (legalább is én úgy tudom).

2021. aug. 7. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert időben odakapcsolsz és végignézed a reklámokat, mert nem tudod, hogy mennyi van még hátra.
2021. aug. 7. 12:57
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Kieg.: a társadók fizetős csatornák, azokat az előfizetési díjból tartják fenn elsősorban, a reklám bónusz. A (sima) TV2, RTL Klub viszont ingyenes, szabadon fogható csatorna, csak a reklámokból élnek, muszáj olyan trükkökhöz folyamodni, hogy meg is nézd azokat, mert akkor többet fizet a reklámozó, ha többen látják.
2021. aug. 7. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ma már sem a TV2, sem az RTL Klub nem ingyenes, amennyiben nem a Mindig TV-n nézed antennával, akkor fizetsz ezekért a csatornákért is a műsorelosztón keresztül. Ez a 2010-es évek második felében lett így, akkoriban elég sokat írtak róla, hogy mindkettő, listaáron 350-400 forintos díjat kért háztartásonként a műsorért, de természetesen ezt a jelentős műsorelosztók (UPC (ma már Vodafone), Digi, Telekom) sikeresen lealkudták és 200-300 forinttal emelték csak a díjakat.

A kérdésre válaszként, ez nem TV2 és RTL Klubos sajátosság, kevés tévécsatorna van, ami pontosan kezd nem csak Magyarországon, hanem a világban is. Általában az emberi beavatkozás nélküli playout csatornák tudnak ilyenek lenni, ahol jelentős ráhagyás van a műsorok között. Így lesznek az általában 40-43 perces amcsi sorozat epizódokból nálunk is egyórásak.

2021. aug. 7. 16:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Arra is kíváncsi lennék a reklámok hogy érik meg azoknak akik fizetnek érte. Legalábbis egyszer olvastam, hogy egy fél perces reklámblokk is több millió forint.

Most reklámoznak pl egy 250Ft-os csokit, legyen 2 misi az ára. 2 misiben a 250 8000-szer van meg, magyarul 8000 csokit kéne úgy eladniuk a reklám hatására, hogy aki amúgy nem vett volna biztosan olyan csokit, akkor lennének 0-n csak.

2021. aug. 7. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja hát ez vagy 20 éve így megy. Legjobb volt mikor a Kör 1 eg néztem hajnalban és 30 pefc volt a reklám. De már 10 éve csak max sportot nézek tvben.
2021. aug. 8. 05:20
 6/7 anonim válasza:
100%
4-es: plusz a reklám forgatási költségei... valamint a csokin sem 100% a haszon, tehát jóval több, mint 8 ezret kéne eladniuk, csak a reklám hatására, azt is csak egyszer levetítve, mert gondolom megint 2 milla egy újabb reklámblokk... ezen én is gondolkodtam már.
2021. aug. 30. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
És #4 csak akkor, ha a 250 Ft már a tiszta profit lenne. 🤔
2021. aug. 30. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!