Életetek során hogyan alakultak rádióhallgatási szokásaitok?
Volt, vagy van-e a családban rádió, szoktátok-e hallgatni, mely csatornákat, mely műsorokat, mik a kedvencek? Egyedül vagy családdal közösen hallgatjátok? Van-e lehetőség time-shift-re?
Nálunk régente volt egy rádió a családban, de a politikai műsorok miatt mindig csak azt az egy csatornát hallgathattuk, amit nagymamám preferált, azaz a Kossuth rádiót. Aztán az a rádió is elromlott, akkor jó ideig még ennyit sem hallgathattunk. Később kaptam szülinapra egy rádiós walkman-t, azon már tudtam hallgatni a Petőfi adót is. Apukám világa c. műsor lett a kedvencem, Csiszár Jenővel, és a riport műsorokat is kedveltem. Később elromlott a walkman, aztán jó ideig nem volt rádióhallgatás. Utána ismét lett egy rádióm, azon csak a Kossuth adót lehetett befogni, ekkor megkedveltem a hangoskönyveket, Rádiószínház címmel. Aztán pedig megtudtam, hogy az interneten több adó is van, ezek közül a Katolikus Rádió lett a kedvencem, de szeretem még a Civil Rádiót, EPER - Első Pesti Egyetemi Rádiót, Karc FM-et is hallgatni. Zenei rádiók közül az Audiophile Baroque volt a kedvencünk, de az sajnos megszűnt :/
Egész életemben úgymond konyhai háttérzej volt.
Emellett volt egy rádiós ébresztőórám, finomabban ébresztett, mint a sima csörgés, plusz akkor már jagytam menni háttérzajnak, amíg készülődtem. Mostanában gondolkodom rajta, hogy visszaállok erre a módszerre.
Emellett céges kocsiban hallgattam még, részben hogy elnyomja a motor/szélzajt.
Úgy konkrétan a rádióhallgatás kedvéért sosem hallgattam rádiót.
Melóban, ha olyan munkahelyem van, háttérzajként szokott rádió szólni, persze kereskedelmi rádió, amúgy itthon nem tudom elviselni őket. Néha a helyi rádiót szoktam hallgatni a helyi hírek miatt.
Olyan 10-11 évvel ezelőttig a Kossuth Rádiót sokat hallgattam, voltak jó műsorok, éjjel is, aztán jött az orbán-rezsim és ezt is elb.szta, hogy a lakat rohadna rájuk :-(
Gyerekkoromban meg persze a Petőfi Rádió szólt, a Kettőtől ötig, a Poptarisznya, az Ötödik sebesség, Garázs, miegyebek.
10-11 évvel ezelőttig jó szocio-műsorok is voltak; emlékszem, volt annak idején a Kossuth Rádióban egy műsor hétvégenként, amiben nehéz emberi sorsokat meséltek el, azt nagyon szerettem, mert együttérzéssel álltak a témához, szívesen visszahallgatnám egyiket-másikat.
A mai rádiózás ratyi, súlyos propaganda vagy/és idegesítően repetitív zenei repertoár (ej, de szépen hangzik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!