Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Életetek során hogyan alakulta...

Életetek során hogyan alakultak rádióhallgatási szokásaitok?

Figyelt kérdés

Volt, vagy van-e a családban rádió, szoktátok-e hallgatni, mely csatornákat, mely műsorokat, mik a kedvencek? Egyedül vagy családdal közösen hallgatjátok? Van-e lehetőség time-shift-re?

Nálunk régente volt egy rádió a családban, de a politikai műsorok miatt mindig csak azt az egy csatornát hallgathattuk, amit nagymamám preferált, azaz a Kossuth rádiót. Aztán az a rádió is elromlott, akkor jó ideig még ennyit sem hallgathattunk. Később kaptam szülinapra egy rádiós walkman-t, azon már tudtam hallgatni a Petőfi adót is. Apukám világa c. műsor lett a kedvencem, Csiszár Jenővel, és a riport műsorokat is kedveltem. Később elromlott a walkman, aztán jó ideig nem volt rádióhallgatás. Utána ismét lett egy rádióm, azon csak a Kossuth adót lehetett befogni, ekkor megkedveltem a hangoskönyveket, Rádiószínház címmel. Aztán pedig megtudtam, hogy az interneten több adó is van, ezek közül a Katolikus Rádió lett a kedvencem, de szeretem még a Civil Rádiót, EPER - Első Pesti Egyetemi Rádiót, Karc FM-et is hallgatni. Zenei rádiók közül az Audiophile Baroque volt a kedvencünk, de az sajnos megszűnt :/

2021. máj. 26. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban (a '80-as években) a rádiót jobban szerettem, mint a TV-t. 7-8 éves koromban már rengeteg kazettám volt, amelyekre az aktuális popzenéket vettem fel (mert akkor még elejétől a végéig játszották). Kettőtől-ötig; Popzene sztereóban; A tegnap slágereiből; Magnósok figyelem!; Csak fiataloknak; Töltsön egy órát kedvenceivel!; Pophullám; Kívánságműsor szombaton; Slágermúzeum; és persze a vasárnapi Poptarisznya, B. Tóth Lászlóval. Imádtam ezeket a műsorokat. Aztán a kereskedelmi adók már nem játszhatták végig a számokat (csak ritkán), ekkor fel is hagytam a felvételekkel. A 90-es évek közepén gyakran hallgattam a Radio Bridget-t, főleg amikor a telesportos figurák vezették, de ekkor már a Music Tv volt a fő zeneforrás. Dittman Andrást (RIP!) nagyon kedveltem, illetve a Közel 1 óra című műsort egy azóta igencsak leértékelődött duóval (Boros-Plitz), de akkor még jó fejnek tűntek. Aztán egy kis ideig még hallgattam a Bridge-Danubius- Juventus hármast, majd a német Viva Zwei alternatív zenei csatorna vette át a főszerepet. Ennek is vége lett, de ekkor már a neten bármit megtaláltam, amit kerestem, így gyakorlatilag ezzel véget is ért a kapcsolatom a rádióval. Ma már azt sem tudom, milyen csatornák vannak (de nem is érdekel). :)
2021. máj. 26. 23:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Egész életemben úgymond konyhai háttérzej volt.

Emellett volt egy rádiós ébresztőórám, finomabban ébresztett, mint a sima csörgés, plusz akkor már jagytam menni háttérzajnak, amíg készülődtem. Mostanában gondolkodom rajta, hogy visszaállok erre a módszerre.

Emellett céges kocsiban hallgattam még, részben hogy elnyomja a motor/szélzajt.

Úgy konkrétan a rádióhallgatás kedvéért sosem hallgattam rádiót.

2021. máj. 27. 14:09
 3/4 TR75 ***** válasza:

Melóban, ha olyan munkahelyem van, háttérzajként szokott rádió szólni, persze kereskedelmi rádió, amúgy itthon nem tudom elviselni őket. Néha a helyi rádiót szoktam hallgatni a helyi hírek miatt.

Olyan 10-11 évvel ezelőttig a Kossuth Rádiót sokat hallgattam, voltak jó műsorok, éjjel is, aztán jött az orbán-rezsim és ezt is elb.szta, hogy a lakat rohadna rájuk :-(

Gyerekkoromban meg persze a Petőfi Rádió szólt, a Kettőtől ötig, a Poptarisznya, az Ötödik sebesség, Garázs, miegyebek.

10-11 évvel ezelőttig jó szocio-műsorok is voltak; emlékszem, volt annak idején a Kossuth Rádióban egy műsor hétvégenként, amiben nehéz emberi sorsokat meséltek el, azt nagyon szerettem, mert együttérzéssel álltak a témához, szívesen visszahallgatnám egyiket-másikat.

A mai rádiózás ratyi, súlyos propaganda vagy/és idegesítően repetitív zenei repertoár (ej, de szépen hangzik).

2021. máj. 27. 19:05
 4/4 A kérdező kommentje:
nekem az tűnt fel, hogy a Fidesz éra beköszönte óta hajnalonként népzene megy, ami rém idegesítő hegedűnyikorgásból áll
2021. máj. 27. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!