Hogyan tudnám legálisan itthonról nézni az amerikai TV csatornákat?
Az, hogy legális-e nem feltétlenül azon múlik, hogy valami fizetős-e, vagy ingyenes. Ahogy az # 1 válaszoló is írta ezeknek a csatornáknak, ahogy egyébként a csatornák legnagyobb részének, nincs joguk az adott országon kívül sugározni. Ha ezt félretesszük, nekem az a tapasztalatom, hogy az Észak-Amerikai tévécsatornák vétele, mely interneten keresztül oldható meg vagy a csatorna weboldalán, vagy streaming alkalmazásán keresztül, általában korlátozott. A legtöbb csatorna streaming modellje olyan, mint az RTL Most+-é, tehát általában a tartalmakhoz az USA-beli tévészolgáltatód kódjával tudsz regisztrálni, amit itt Magyarországon szerintem elég nehézkes lehet beszerezni. Egyebekben szerintem VPN szolgáltatás igénybevételével hozzá lehet férni a tartalmakhoz, de pl. a kanadai CTV esetében is az van, hogy regisztrálni nem lehet az alkalmazásukba szolgáltatói kód nélkül. Mondjuk így is hozzá lehet férni általában a tévében sugározott nemzetközi sorozatok utolsó részéhez, néhány retro sorozat teljes évadaihoz, illetve a csatorna saját gyártású műsoraihoz. (Én a kanadai The Amazing Race-t nézem rajta.)
Egyebekben - bár ez saját vélemény - semmi értelme USA csatornák élő adásait nézni. Az időeltolódás miatt a primetime magyar idő szerint hajnalban van, a daytime program nagy része pedig tévéshop, helyi magazinműsorok, illetve ún. daytime szappanoperák (pl. Gazdagok és szépek). Mindez tízpercenként 5 perces reklámokkal. Ezért van az, hogy az egyórás amcsi sorozatok reklám nélkül ~40-45 percesek, mert az egyórás részek reklámokkal jönnek ki.
Javaslom, mielőtt bármiért is fizetnél (VPN, előfizetés) próbáld ki saját felelősségre a Mobdro nevű alkalmazást, abban megtalálhatók többek között Egyesült Államokbeli csatornák is illegálisan, de ingyenesen.
2. válaszoló
Köszönöm!
Egyébként, ugye most van a díjátadó szezon és azokat (pl. Oscar gálát) szeretném élőben nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!