Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Egy műsorszolgáltatónak (RTL...

Egy műsorszolgáltatónak (RTL KLUB) van joga, hogy megvágjon filmeket?

Figyelt kérdés

Pl. amerikai filmeket, sorozatokat. A minap néztem a Mentalistát, és kivágtak belőle, ez 100%. De más filmmel is megcsinálták már.

Megtehetik?

2010. aug. 17. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen szerintem meg, főleg ha korhatáros. Az amerikai história X-ből is kivágtak egy elég véres részt (ugye a korhatár miatt) így simán leadták, bár elég érthetetlen lett így.
2010. aug. 17. 23:01
 2/11 anonim válasza:
ja ja én is észrevettem már ezt az esetet, más csatornákon is. úgytünik hogy megtehetik.
2010. aug. 17. 23:02
 3/11 zsana1495 ***** válasza:
55%

Úgy tűnik jhgj nagyon unatkozhatsz így 11 fele. Mindenkinek ugyanazt a választ írod, más névvel. nagyon ravasz ^^ :D De, többre biztosan nem futja..:S

Amúgy a kérdésre válaszolva. Igen! Én pl. A Holdfény részeit töltöttem le, és az egyik résznél elég sok jelenet csak úgy eltűnt. Csodálkoztam is, hogy hol van az a rész amikor nekivágja az üvegnek? mert a következő kocka az volt, hogy a földön fekszik, meg egyéb véres/véresebb jelenetek is kimaradtak. Elrontják vele így a filmeket, sorozatokat.

2010. aug. 17. 23:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Anno egy sorozatból (már nem emlékszem melyik volt az) is kivágtak egy részt, és tök értelmetlen lett az egész:S
2010. aug. 19. 14:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez nem jog kérdése, hanem ők csak eleget tesznek a médiahatóság (ORTT) előírásainak, amely törvény.

Eszerint - idézem - "Nem szabad kiskorúaknak szánt műsorszámban erőszakos magatartást követendő példaként megjelenítő képeket vagy hangokat közzétenni."

Továbbá:

"A kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas, így különösen az erőszak öncélú alkalmazását magatartási mintaként bemutató, illetőleg a szexualitást öncélúan ábrázoló műsorszámot csak 23.00 és 5.00 óra között lehet közzétenni. Közzététel előtt erre a közönség figyelmét fel kell hívni.

A kiskorúak személyiségfejlődésére súlyosan ártalmas műsorszám közzététele tilos."

Vagyis eszerint minden ilyen jellegű jelenetet ki kell vágni a műsorokból, különben jön a bírság és az elsötétítés. Ezt nyilván senki nem akarja, hiszen ha nincs adás, akkor reklám sincs, tehát bevételkiesés lesz. Emiatt hát kivágnak mindent, ami a szerkesztők szerint beletartozik a fent idézett törvénybe. Hogy emiatt kiherélnek egy filmet, vagy totál érthetetlen lesz, az nem számít.

2010. aug. 24. 23:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Egy Jackie Chan filmben volt, hogy nagyban verekedett a gonosszal egy tartálykocsi mögött. A tartálykocsi lángolt majd hirtelen eltünt a gonosz. A robbanást, meg, hogy mi lett a gonosszal azt kivágták. Akár az Enterprise-ra is felsugározhatták, mert a filmből nem derült ki a vágás után.

Az ilyen filmeket rakják 11 utánra és ne vagdossák. Vagy ne a tévések vagdossák a filmeket, hanem a szülők ne engedjék nézni.

2010. aug. 24. 23:53
 7/11 anonim ***** válasza:
A mentalistából milyen részt vágtak ki?
2010. aug. 25. 00:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Kiszoktak vágni... nézd meg mondjuk a Gyűrűk urát... az egész le van kerekítve, hogy ne legyen olyan hosszú....
2010. aug. 25. 18:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Amikor először leadta a retekklub, majd a COOL, akkor teljesen vetítették, a múlt héten pedig a retekklub az újbóli ismétlésben kivágott belőle. Amikor RedJohn mexikóban kinyír egy Patrick által a börtönből kihozott pasit egy prostival együtt. Eredetileg mutatták a két hullát a kádban, a múlt heti ismétlésből pedig kivágták.
2010. aug. 25. 21:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Ha a mocsok ORTT-nek akarnak megfelelni, akkor tegyék ki a korhatáros karikát! Nevetséges, hogy a híradó lemehet "karika" nélkül, pedig soxor több vér és erőszak van benne, mint bármelyik filmben......
2010. aug. 25. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!