Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mi volt gyermekkorotok legnyom...

Mi volt gyermekkorotok legnyomasztóbb meséje vagy mesesorozata?

Figyelt kérdés
Tudjátok, az olyan rajzfilmekre gondolok, mint a Varjúdombi mesék vagy a Szekrénymesék, de a Sebaj Tóbiásnak is volt nem is egy jelenete, amitől én négy éves fejjel sokkot kaptam. De elég nyomasztó volt a Mátyás, a házimanó is.

2021. jan. 19. 11:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Varjúdombi mesék mindig is nyomasztó volt számomra, de azóta is nagy kedvencem, nagyon sötét hangulatú mese. Igaza dark fantasy hangulata van urbánus, népi elemekkel, groteszk és sejtelmes. Így felnőttként mesterműnek látom, de gyerekként nehéz volt dekódolni egyes elemeit.
2021. jan. 19. 11:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Albert mondja... ott olyan sokkoló képi és hanghatásokkal próbálták a gyerekek agyába sütni, hogy a világ elpusztul ha ők szemetelnek és nem vigyáznak a környzetre, hogy felért egy traumával:

[link]

Azért ez a "vízért még gyilkolni is fogják egymást az emberek" egy óvodás gyereknek több, mint sok, főleg hogy a kis történetek eleve nem fikciók egy kitalált világban, hanem az életet akarták "tanítva" bemutatni.

2021. jan. 19. 12:25
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

bátor a gyáva kutya. mindig be voltam fosva tőle, de imádtam. még mindig szeretem

az albert mondját is imádtam de nekem nem volt nyomasztó

2021. jan. 19. 12:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy nem mese, de én a Jumanjitól voltam kiakadva. Pedig simán megnéztem a horrorfilmeket is éjszaka (titokban...).
2021. jan. 19. 13:59
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a Bátor a gyáva kutya. Illetve nem mese de természetesen én is fostam a Delta főcímtől
2021. jan. 19. 16:36
 6/15 A kérdező kommentje:
Én a Hét műtárgya főcímétől voltam idegben. A Jumanji-ban is vannak szép számmal sokkoló jelenetek.
2021. jan. 19. 20:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
5. Ja, attól én is oo
2021. jan. 19. 20:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mese, de én a Heti hetes főcímétől féltem :D
2021. jan. 19. 21:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az elsüllyedt világok elég durvának tűnt gyerekszemmel, olyan sötét volt mindig, hogy féltem tőle.
2021. jan. 20. 04:31
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsigából belenéztem egy Elsüllyedt világok részbe, tényleg elég nyomasztó volt ez a mese. XDD

Ahhoz képest, hogy 5-6 éves lehettem, a szüleim engedték az Animaxon nézni a Yugioht és Inuyashát, egyik sem volt ennyire drasztikus, mint amit nappal leadtak a Minimaxon. :D Néha fentmaradtam a Yu Yu Hakushora is, az már picit ijesztőbb volt akkor. Még mindig nem annyira, mint az Elsüllyedt világok. XD

2021. jan. 20. 06:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!