Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Van valóságalapja azoknak a...

Van valóságalapja azoknak a filmeknek, amik azt mutatják, hogy az amerikai veteránok helyzete nem jó?

Figyelt kérdés
A kormány nem becsüli meg őket stb.Sok filmben láttam.

2020. dec. 28. 22:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van némi valóságalapja, de azt nem tudom, hogy az állam hogy áll ehhez.
2020. dec. 28. 23:02
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Részben. Én kint éltem pár évet az usa-ban és egy vietnami veterán volt a landlordom. Ő elmondta, hogy főleg a 80-as években nagyon nehéz helyzetben voltak azok, akik visszajöttek a háborúból és nem tudtak rendesen visszailleszkedni a társadalomba. Ő is egy ilyen klubot vezetett, ahol még a 2000-es évek elején (amikor kint voltam) is 23 ember volt rendszeres tag. Az állam a 90-es évek közepén már elvonta az ingyenes mentális segítség lehetőségét az ilyen klubok nagy részétől, ezért vagy önkéntes pszichológusok segítettek nekik, vagy olyan volt katonák, akik elvégezték a pszichológia szakot, vagy pszichiáter szakot és kimentek hozzájuk ingyenesen. Míg a világháborús veteránok az 50-es 60-as években keresett munkaerő voltak, addig a vietnamból hazajötteket sok helyen fel sem vették dolgozni, közel 30%-uk pedig maradandó mentális problémákkal küzdött és küzd ma is. Nagyon sokat mesélt arról,amikor hazajöttek, sírtak a gépen, mert nem mehettek oda a rokonok, nem várta őket fogadóbizottság - holott a régi filmhíradókban ezt látták, amikor a VH-ból hazajöttek a katonák. Leszerelés után, szakma nélkül maradtak sokan, mert sokuknak nem volt más választása, mint a bevonulás. Ő fekete volt, neki csak ez maradt, habár nem voltak szegények, de ahhoz, hogy egyetemre mehessen be kellett lépnie a seregbe, vitték is egyből namba.

A lényeg, hogy a vietnami veteránok egymást segítik, valahogy magukra maradtak, egy teljesen elfelejtett generáció lett mára.

2020. dec. 29. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!