Melyik a kedvenc Harry Potter részetek és miért?
Film - Azkabani fogoly
A legjobban megcsinált film szerintem, még ha sok mindenben el is tér a könyvtől.
Könyv - Főnix rendje. Akárki akármit mond, Umbrige a legjobb rossz karakter és szerintem ez a könyv adja át a legjobban a Roxfort SULIS oldalát.
Könyvekből a Félvér Herceg. Amikor először olvastam nem gondoltam, hogy ennyire érdekelni fog Voldemort múltja, de aztán pozitívan csalódtam. Meg nagyon szerettem a Piton-Dumbledore-Draco-Lumpsluck szálakat is, a Herceg könyvével együtt természetesen. Mindig imádom, amikor elkezdenek összeállni a "kirakós" darabjai egy történetben, és úgy érzem, ez ebben a részben kezdődött el igazán.
Filmekből vagy a Titkok kamrája, mert szerintem az a rész követi legjobban a könyv eseményeit (plusz imádom, hogy Ron kb. a film felét sikítással tölti :D), vagy az Azkabani fogoly, mert nagyon tetszett, ahogy az időnyerős dolgot megoldották.
De egyébként meg mindegyikben vannak olyan jelenetek vagy fejezetek, amiket külön kiemelnék. Ilyen például A Herceg meséje fejezet Piton emlékeiről, ami egyébként a filmben sem lett rosszul megcsinálva szerintem. Vagy az Abszol út jelenetei, amik minden alkalommal elvarázsolnak. :)
Szerintem minden résznek megvan a maga varázsa. Anno az 1 volt a kedvencem, de újabban a 3 és 4. Az azkabani fogoly a hangulata miatt a tűz serlege meg mert nagyon szeretem az ilyen versenyes részeket.
A 7-8 nekem nem jött be mert túl idősek voltak már a karakterek meg nem is a Roxfortban játszódott (bár a végén már igen) de azért az is jó volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!