Szerintetek piacképes lenne egy ilyen TV csatorna?
Napközben koreai szórakoztató műsorok, K-Pop klipek, dokumentumfilmek Koreáról, a koreai kultúráról, nyelvet oktató műsorok. Este pedig K-Drámák (az újabbak és a felkapottabbak)
Lenne egy ilyennek létjogosultsága?
Szerintem az Arirang TV és a KBS World ezt a két dolgot tudja angol nyelven, és aki Korea iránt érdeklődik, az áltában tud angolul is, hogy megértse ezeknek a műsorait, mert angol felirattal mennek, amik éppen nem angol nyelvűek. Az Arirang TV akár Youtube-on is elérhető, a KBS World műsorát nem tudom pontosan a YT-on fenn van-e, de azt is meg lehet találni különböző alkalmazásokban, hogy okostévén tudja nézni az ember.
Magyarországon, hogy ide önálló tévécsatorna készüljön magyar nyelven, szerintem nincs akkora érdeklődés, hogy induljon egy ilyen, illetve a nagyobb társaságokhoz kapcsolódó lobbi miatt be sem kerülne feltétlen a műsorelosztók kínálatába, ha más nincs mellette, és ez egy önálló csatorna lenne.
Azzal továbbra sem értek egyet, hogy Magyarországon kevesen néznek tévét, semmi jele nincs jelenleg még annak, hogy a lineáris televízió a végóráit járná, persze hogy 10 év múlva mi lesz azt nehéz megmondani. Egy pár hónappal ezelőtti felmérés szerint a legnépszerűbb magyar streaming platformok az RTL Most és a TV2-csoport honlapjai, az HBO Go és a Netflix részesedése emlékeim szerint ~5-10% volt. Az én véleményem szerint a streaming elterjedése nem azt fogja jelenteni, hogy az RTL és a TV2 helyett Netflixet fognak nézni az emberek, hanem azt, hogy az RTL és a TV2 műsorait azok saját platformján, mert az emberek a helyi tartalomra kíváncsiak, és ezt pl. a Netflix nem tudja kielégíteni 30 magyar filmmel, amíg nem kezd el magyar sorozatokat gyártani pl., de az HBO is messze van tőle évente egy 8 részes sorozattal, de az Aranyélet óta nagyon az sem készült általuk.
@17:21
Én most nem tudom eldönteni hogy trollkodsz, vagy ezt a marhaságot komolyan gondolod.
Ha a társadalom nagy része a tv-ben magasművészeti közvetítéseket és ismeretterjesztő filmeket nézne, akkor sem gondolom, hogy olyan rohadtul nagyobb kereslet lenne a koreai tartalomra... Pláne nem kpopra xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!